Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 15

W±tek: KLAPA HYDRAULICZNA E65 - doposa¿enie!!!!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    E65
    Sk±d
    Che³m

KLAPA HYDRAULICZNA E65 - doposa¿enie!!!!

Witam. Panowie zabieram siê za doposa¿enie mojej buni w hydrauliczn± klapê. Czy kto¶ mo¿e napisaæ mi jakich elementów potrzebujê i co po kroku mam robiæ.

Nie chcia³bym rozbebraæ roboty i bujaæ siê z tym zbyt d³ugo!!!!

Zdjêcia mile widziane!

Pozdro!!!!

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar technics
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Sk±d
    Szwecja
    Mysle ze sama dokladka nie bedzie roznila sie mocno od tej w e38. Najlepiej znalesc caly kaplet . Od strony mechanicznej pestka nie wiem jak z kodowaniem .
    http://allegro.pl/bmw-e65-klapa-hydr...955454622.html
    Ostatnio edytowane przez technics ; 13-02-2013 o 19:54

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    E65
    Sk±d
    Che³m
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Mysle ze sama dokladka nie bedzie roznila sie mocno od tej w e38. Najlepiej znalesc caly kaplet . Od strony mechanicznej pestka nie wiem jak z kodowaniem .
    http://allegro.pl/bmw-e65-klapa-hydr...955454622.html
    No ja w³a¶nie kupi³em od tego cz³owieka wiazkê! Reszte gratów ze zdjêcia ju¿ mam! Ale nie wiem jak to zamontowaæ - u³o¿enie urz±dzeñ znam

ale pare kableków z wi±zki jak widaæ jest luzem: Z modu³u HKL obciêty jest br±zowy gruby i niebiesko - czerwony / Z wtyczki przycisku do opuszczania klapy uciêty jest czerwony

Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Sk±d
    Szwecja
    WDS sie klania . Teraz pisze z tel i nie mam jak zobaczyc schematow . Moze ktos by podlinkowal dla kolegi ?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar krzysiek7er
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Sk±d
    Finlandia
    "W czasie deszczu gdy wiatr wieje, s³ychaæ Alfê jak rdzewieje."

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    E65
    Sk±d
    Che³m
    chyba muszê przekazaæ auto do specjalisty. Ja totalnie nie znam siê na elektryce;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar krzysiek7er
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Sk±d
    Finlandia
    Cytat Zamieszczone przez lysy106 Zobacz posta
    chyba muszê przekazaæ auto do specjalisty. Ja totalnie nie znam siê na elektryce;)
    Raczej spytaj na forum ( od tego jest ), mo¿e znajdziesz kogo¶, kto ogarnia temat i Ci pomo¿e jak nie macie do siebie daleko.
    "W czasie deszczu gdy wiatr wieje, s³ychaæ Alfê jak rdzewieje."

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    E65
    Sk±d
    Che³m
    Cytat Zamieszczone przez lysy106 Zobacz posta
    No ja w³a¶nie kupi³em od tego cz³owieka wiazkê! Reszte gratów ze zdjêcia ju¿ mam! Ale nie wiem jak to zamontowaæ - u³o¿enie urz±dzeñ znam

ale pare kableków z wi±zki jak widaæ jest luzem: Z modu³u HKL obciêty jest br±zowy gruby i niebiesko - czerwony / Z wtyczki przycisku do opuszczania klapy uciêty jest czerwony
    Pyta³em jak widzisz ale zero odzewu jak do tej pory!!!

Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Sk±d
    Szwecja
    Lysy troszke wlasnej inwencji . Szukalem w internecie i niestety instrukcji nie ma . Jest tylko do e38 i to tylko ze wzgledu na to ze w e38 wystepowala klapa hydrauliczna zadko i jest to extra wypas . W e65 jest praktycznie we wszystkich . Zacznij od porownania jakie czesci sa w twojej klapie a jakie sa w hydraulicznej . Mozna to zrobic na real om , dojdziesz po nr czesci . Mozliwe ze sa inne zawiasy , a pozniej zacznij montowac i zadawaj pytania w czasie pracy . Na pojedyncze pytania podparte zdjeciami napewno latwiej bedzie cos doradzic . Jak bedziesz mial pytania odnosnie umiejscowienia elementow , poswiece sie i porobie tobie zdjecia jak to jest u mnie . Ale musze wiedziec co ty chcesz wiedziec ...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    E65
    Sk±d
    Che³m
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Lysy troszke wlasnej inwencji . Szukalem w internecie i niestety instrukcji nie ma . Jest tylko do e38 i to tylko ze wzgledu na to ze w e38 wystepowala klapa hydrauliczna zadko i jest to extra wypas . W e65 jest praktycznie we wszystkich . Zacznij od porownania jakie czesci sa w twojej klapie a jakie sa w hydraulicznej . Mozna to zrobic na real om , dojdziesz po nr czesci . Mozliwe ze sa inne zawiasy , a pozniej zacznij montowac i zadawaj pytania w czasie pracy . Na pojedyncze pytania podparte zdjeciami napewno latwiej bedzie cos doradzic . Jak bedziesz mial pytania odnosnie umiejscowienia elementow , poswiece sie i porobie tobie zdjecia jak to jest u mnie . Ale musze wiedziec co ty chcesz wiedziec ...
    Co do umiejscowienia elementów nie ma problemu - zdjêæ jest wiele na necie!:D W real oem sprawdza³em - ¿adnej ró¿nicy nie ma bo si³ownik hydrauliczny podpiety jest do zwyk³ego a nie do zawiasów jak w e38. problem jest w pod³±czeniu elekryki co gdzie i jak i tu móg³by¶ mi porobiæ zdjêcia!!! Z góry dziêki!

Podobne w±tki

1. Klapa Hydrauliczna,problem z zamykaniem.
    Przez Gwiazdor w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 01-06-2012, 17:24
  2. Hydrauliczna Klapa E38!
    Przez lissek5 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 30-01-2012, 18:47
  3. klapa tylna hydrauliczna e32
    Przez luki730i w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 17-02-2011, 20:45
  4. [ pozostale] Hydrauliczna klapa -> problem