Witam
jestm na kupnie e65 wacham sie miedzy 730d a 735i....
Mam pytanie ile wytrzymuje km silnik w e65 730d ??
czy 350000tys km to duzo ???
Witam
jestm na kupnie e65 wacham sie miedzy 730d a 735i....
Mam pytanie ile wytrzymuje km silnik w e65 730d ??
czy 350000tys km to duzo ???
nie wiem jak w dieslu ale u mnie juz 600 tys sie przekrecilo. Srodek mam jak nowy, wiec w przyszlym roku przy sprzedazy bedzie mialo 180 tys i dopiero mu sie na jazde bedzie mialo u nastepnego wlasciciela. Jak masz tam przebieg oryginal to bierz smialo.
Mod Edit:
Bardzi inteligentnie mówisz nam tutaj o popełnieniu czynu zabronionego, noszącego znamiona przęstepstwa. Brawo , brawo.
Ostatnio edytowane przez Bezi ; 21-06-2013 o 10:01
tak orginalny przebieg to 350000tys czyli na e65 730d to niewiele ?
jak na diesla to niewiele
jak serwisowany to niewiele,
Nie wiem skąd macie taka wiedzę ale wydaje mi się że 350000 tys km to chyba już dawno za granicą bezawaryjności? Teraz zacznie się dokładanie. Takie silniki disla co robiły po 600000 tys to się skończyły z erą Mercedesa 124. Oczywiście są wyjątki i trafiają się rodzynki ale nie 99/100
Troche niezrecznie wyszlo, ale chcialem tylko dac zywy przyklad ze jak trafia sie tam koledze auto z naprawde wiarygodnego zrodla, to zeby sie nie zastanawial tylko bral, bo naprawde warto.
Ja swoje auto nie bede sprzedawal na forum, tylko na alegro wystawie. No niestety z tymi przebiegami tak jest ze rynek wymusza krecenie licznikow bo nikt by nie kupil. Oczywiscie przyznaje ze jest to negatywne zjawisko, ale jak żyć inaczej w tym swiecie..?
Ja posiadam bmw e65 730d z ori przebiegiem 250 tys km i silnik jest w idealnym stanie. Jestem drugim wlascicielem tego auta, a pierwszy kupil je w warszawkim salonie. Mysle, ze nie chodzi tu nawet o dlugie trasy czy krotkie, tylko o wlasciwe traktowanie diesla ( to samo tyczy sie benzyny). Jak jestes zainteresowany kupnem pewnego auta to zapraszam na Pw.
czyli moze sie okazac ze silnik do regeneracji ??? wlasnie niewiem jak jest z silnikami bmw ?? szczegolnie chodzi mi o 730d....jaka maja wytrzymalosc....