dzwoniłem do jednego mechanika z moich okolic zajmuje się bmw i krzykną ok. 1000zł. może troszkę mniej lub więcej zależy co jeszcze do wymiany z częściami czy to dobra cena??
dzwoniłem do jednego mechanika z moich okolic zajmuje się bmw i krzykną ok. 1000zł. może troszkę mniej lub więcej zależy co jeszcze do wymiany z częściami czy to dobra cena??
Jutro powiem Ci ile kosztuja graty w ASO. Za robocizne dwoch odpowietrznikow biore okolo - info na PW - reszta to graty. Nie sadze zeby az tyle kosztowaly.
No chyba ze sa nastepne naprawy typu kolektory itd., to oczywiscie cena rowniez rosnie ;)
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
tak doszło na pw. czyli ty masz ceny normalne a ten coś mi za dużo powiedział tak też myslałem
on mówił coś o zdjęciu kolektorów ale z tego wynika że nie trzeba ich ruszać skoro da się wyciągnąć odmy i tu może być ten wzrost ceny robocizny i po co naciągać klienta :D skoro uszczelki kolektora sa ok. to po co ruszać ??
pozdrawiam i z nie cierpliwością czekam na ceny kląkrów
To na pewno daje sie wymienic BEZ zdejmowania kolektorow. Trzeba zdjac przepustnice, ale to nie problem.
Nie jestes pierwszy i nie ostatni ktory wymienia odpowietrzniki w 750-tce :D
Jutro podrzuce ceny
to na pewno ;)Zamieszczone przez sylwek7
powiedz czy przy ściaganiu przepustnic trzeba na coś szczególnie uważać czy muszę kupić jakies uszczelki jak je ruszę?
czyli one są połączone odma i przepustnica?
Przerabiałem ten temat. Te dekielki "zaślepki" masz po prostu do wymiany. W ASO ja płaciłem za dwie sztuki ok 310-320 zł. Kolektorów nie trzeba odkręcać tylko troche ciężko jest podejść z torksem bo jest mało miejsca z tyły. Radziłbym wymienić 2 sztuki a nie bawić się pojedyńczo. Pozdrowionka.
wiec tak. same odpowietrzniki kosztuja po 140 PLN za sztuke plus - jak pisalem wczesniej - gumki pod te odpowietrzniki. Po ich odkreceniu nalezy odkrecic przepustnice zeby pozniej rurke wewnatrz kolektora poskladac do kupy poprawnie.
Przyznam szczerze, ze nie jest latwo to wyminic, ale troche uzdolniony mechanik da rade. Chodzi o nalozenie gumki (tej nr 5) na odpowietrznik i pokrywe zaworow zarazem.
Zycze powodzenia!!!
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
nicolas mam ten sam motor 5.4 i cisza auto 95 rok
temat zamknięty powodem całego zamieszania były "odmy" walczyłem z nimi prawie 5 godzin(brak odpowiednich narzędzi) ale było warto polecam każdemu by sprawdził to ustrojstwo bo ja u machaników miałem już rózne diagnozy postawione ale nikt z nich nie wpadł na pomysł że to właśnie one tyle złego robiły
pozdrawiam i dzięki za wszystkie pomocne informacje