Pojawił mi się serwis microfilter, przy probie skasowanie przez ukryte menu wyskakuje komunikat że nie można skasować, czy inpą skanuje ten serwis?
Pojawił mi się serwis microfilter, przy probie skasowanie przez ukryte menu wyskakuje komunikat że nie można skasować, czy inpą skanuje ten serwis?
Panowie odgrzewam temat. KAsowanie inspekcji serwisowej po wymianie klocków przód. Jak kasuje to albo wyskakuje że 0 km albo -11tkm. Zwariował sam. JAkieś pomysły co do rozwiązania bo jest to delikatnie irytujące :)
Dealer ktoś już wcześniej pisał że w Idrivie to się kasuje......próbowałeś tam? Też mi się wydaje że to tam się ustawia tak samo jak przypomnienie o dacie przeglądu na stacji diagnostycznej ale pewien nie jestem na 100% ;-)
to sie kasuje jakoś w menu,masz tam 2 daty i musisz najpierw jedną skasować potem idzie ta 2 data.
Mam nadzieje, że to pomoże. Musisz przewinąć stronkę na dół i tam masz krok po kroku opisane jak kasować inspekcję.
http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=508299
Panowie
Wczoraj oswieciło się ,żółte autko . Wszedłem w i-drive i microfiltr świeci na żółto.
Zdziwiłem się ,bo wydawało mi się ,ze jesienią jak wymieniałem wszystkie filtry i oleje to pokasowałem wszystkie inspekcje.
Myślę sobie ...może jednak nie wszystkie wiec rano skasuje bo wróciłem w nocy.
Rano wsiadam do autka a tu brak komunikatu w postaci żółtego autka a microfiltr w i-drive zielony.
Czyżby coś ześwirowało ?
Kasowanie filtra pyłkowego jest tylko w menu ukrytym w zegarach z tego co kojarzę..prawda?
A nie przypadkiem w menu iDrive? Wchodzisz w serwisy, klikasz mikrofiltr i ustawiasz datę kolejnej inspekcji?