Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 65

Wątek: [mechanika] Do właścicieli 740d - Serwis 740d - same konkret

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Wieksza niewiadoma to przebiegi tych aut. Zaden z nas nie kupil nowego 740d i nie wiadomo kto dostal w swoje lapy te auta potem. I nie wmawiajcie mi ze wiecie bo fotele sa nie wytarte, kierownica jak nowka, jest ksiazka serwisowa, przebieg potwierdzilo niemieckie aso albo jezdzil nim dziadek rocznik 1918 :P
    pozdrawiam
    mavic

Forum 7er jest dla buraków i kartofli. Jestem dumnym kartoflem !

7ka
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mavic
    fotele sa nie wytarte, kierownica jak nowka, jest ksiazka serwisowa, przebieg potwierdzilo niemieckie aso albo jezdzil nim dziadek rocznik 1918 :P
    patrzac na Alledrogo itp..(Polskie ogloszenia) ... wiekszosc z nich to auto od lekarza,adwokata,dziadka ktory nie zyje,lub dziadka ktory zyje,albo babci ,szefa bmw ,lub innego szefa ,oczywiscie ksiazka servisowa,a i bylbym zapomnial oczywiscie bezwypadkowy!!! :razz:

kurde skad biora takie auta,od paru dni szukam na mobile itp..i tak naprawde zadne nie jest idealne..

Vip Vip
    BMW
    E38- 740D 1999r.p.
    Ja kupiłem od gościa który dostał to Auto od swoich rodziców i oni byli pierwszymi właścicielami. A on sprzedawał to auto bo kupił ML320. Auto było strasznie brudne. Ale jak wsiadłem do jego nowego nabytku ML to było wszystko jasne po prostu miałem do czynienia z morusem (jeśli chodzi o auta) bo gościu wypachniony wygolony pełna kultura a jego samochody TRAGEDIA!!!
    Ale Ja osobiście miałem dużo szczęścia :D i udało mi się kupić egzemplarz jak na razie niesprawiający problemów i nieprzysparzający dodatkowych wydatków.
    Chociaż się naszukałem najeździłem bez potrzebnie zanim trafiłem na właściwe i niewzbudzające we mnie obaw(oprócz jedne jak ja to auto doprowadzę do czystości) :P

Początkujący Użytkownik
    Co do przebiegów tych auto to naprawde niewiadoma ale nie ma co sie oszukiwac jezeli kupuje sie auto uzywane to tzeba liczyc ze dołożycie troche kasy od zakupu. Moj samochod jak juz wczesniej pisalem stal praktycznie w garażu ostatnie 2 lata i malo jezdzil to mozna bylo sie spodziewac ze cos sie zepsuje.
    Tak samo kupilem wczesniej ML 320 tylko ten stał w garażu ze 4 lata i nie jezdzil wcale to musialem wszystki uszczelki wszystkie plyny wymieniac ,w mostach ,skrzyni :razz: itp.
    Wiec jezeli samochod stoi to wcale nie tak zdrowo dla nastepnego wlasciciela hehe.
    A co do ogrzewania to okazalosie ze zawory nagrzewnicy z pompą padły juz kupillem teraz czeka wymiana
    Cos mi sie to dogrzewanie wyłaczylo tez musze sprawdzic komputer pokazuje ze cos niedziala webasto musze to sprawdzic moze bezpieczniki lub przymarzlo :razz:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 d, F01 730 d
    Cześc! Panowie co Wy z tymi turbinami, że padają po określonym przebiegu... Wszystko leży w gestii obchodzenia się z autem. Temat już wałkowany. Styl jazdy po pierwsze! Zimny silnik, zwłaszcza przy ujemnych temperaturach, kręcenie powyżej 2,5 tys. obrotów i zarżniemy turbiny nawet nowe! (oczywiście do złapania temperatury przez motor).
    Po drugie. Forsowna i ostra, długa jazda z prędkościami autostradowymi. Zjeżdzamy na parkin, cpn, do domu i od razu gasimy naszego klekota... Nie damy turbinie (turbinom) ostgnąć i łożyskowanie turbo szybko szlag trafi. To dwa podstawowe przykazania diesli z doładowaniem. W tym przypadku niestety to nie benzyna i dlatego po dwóch latach użytkowania mojego auta trochę brakuje mi v8 ale benzynki...
    Pozdrawiam!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Zgadza sie to co mowisz tylko w 740d najczesciej pada sterowanie turbin (elektroniczne zimtegrowane z turbinami) a to ma niewiele wspolnego ze stylem jazdy.
    pozdrawiam
    mavic

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ja na szczęście mam taki dojazd do domu ze jade ok 50km/h potem stoje chwile zanim mi sie brama otworzy do garażu i potem jak juz wjade to odczekam chwile, krotko mówiąc chłodze turbinki i juz 40tyś zrobione od kupna i wszystko ok :)... obym nie wykrakał tylko :) Znajomy szwagra w VW a miał już ze 3, jakieś golfy i coś tam jeszcze, no i turb to już mase wymienił.. a zaznacze że auta nowe kupuje...

7ka
    Gość
    nie mam i nie mialem 740d ale mam 730d i takze bylem pewien ze mam w swietnej kondycji turbo...auto niesamowicie pieknie jezdzilo itp... (250.000km)

jakis czas temu padla mi pompa paliwa ta pod podloga,i auto wstawilem do servisu,powiedzielli mi ze niestety ale za chwile musze sie liczyc na wymiane turbo..powiedzialem siobie e tam dam rade przeciez wymiana 1550 euro...

ale po przeczytaniu ,i po rozmowie z fachowacami zdecydowalem sie na jak najszybsza wymiane...niestety ale skutki moga byc tragiczne-silnik do wymiany

oczywiscie nikogo nie chce straszyc itp ale tylko upszedzic ze wcale bym tego nie lekcewazyl...

niedawno sobie zdalem sprawe z tego ze silnik deiesla ,nasze silniki diesla sa niestety za drogie jesli chodzi o podzespoly,turbo,wtryski,pompy...i dlatego miedzyinnymi szukam benzynki.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Cytat Zamieszczone przez 7ka
    wymiana 1550 euro...
    No nie przesadzaj turbina do 740d kosztuje ok 3tys zl, wymiana z nowym olejem i filtrem to max 800zl. Turbina do 730d jest napewno tansza (Moto Arena Iława dealer Garrett).
    pozdrawiam
    mavic

7ka
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mavic
    Cytat Zamieszczone przez 7ka
    wymiana 1550 euro...
    No nie przesadzaj turbina do 740d kosztuje ok 3tys zl, wymiana z nowym olejem i filtrem to max 800zl. Turbina do 730d jest napewno tansza (Moto Arena Iława dealer Garrett).
    nie przesadzam,w tamtym tygodniu oderbralem auto

Uprawnienia umieszczania postów