no te czarne to jeszcze ale biale to wiejski tuning ala golf civic calibra
tragedia
no te czarne to jeszcze ale biale to wiejski tuning ala golf civic calibra
tragedia
:) carbonowe tez spoko :) z drugiej strony prosilem o pomoc z rozwiazaniu problemu a nie komentarze stylistow :) tak samo mozna powiedziec ze kazda 7-emka w innym kolore niz czarna to badziewie lub czarna skora to zanada na poziomie audi a100 albo mercedesa z lat 80tych. jak powyzej o gustach sie nie dyskutuje jedni lubia tak inni lubia siak. gdyby wszyscy lubili to samo albo nei lamali konwenansow swiat bylby szary nudny do wyzyga.....poza tym to koncu ja patrze na te zegary jak jezdze moja V8 a nie zapraszam stada specjalistow :) haha panowie wyluzujcie . :)
Ostatnio edytowane przez Izeestunt ; 16-06-2013 o 12:31
Kolego coś Ci się pomyliło , oczywiście ,że to Twoje auto ,ale wszystkie "zmiany" jakie wymieniłeś są po prostu nie do przyjęcia w e38 i nie ma to nic wspólnego z gustem tylko z czymś innym ....po jakimś czasie po owych "zmianach " popatrzysz na swoje auto i powiesz " co ja jej zrobiłem " i sciagniesz wszystkie pozakładane badziewie powracając do oryginału :)
Tak jak Elvis mówi. Ja popełniłem ten błąd jak założyłem nakładki chromowane na klamki. Jechało od niej wozem Cygana ale... Ja wiedziałem lepiej. Zmądrzałem już i zdjąłem.
A co do tematu tak jak pisałem może ten inverter :) ?
prucnale ,a Ty starej babie zakładasz stringi ? :D:D:D:D:D
Ledowe i koniecznie niebieskie :)
to nie chodzi o to czy nowe czy stare bo w kazdym aucie takie zegary by wygladaly z dupy, w e38 i kazdym innym aucie wszystko jest w miare ze soba sklejone w stylistyce a tu taki jeb kop na ryj
to takie tuningi w styli wlasnie dresow z remizy no ale jeden lubi ogorki drugi ogrodnika corki ;)
I te kołpaki co się same obracają.
Jak to mawia mój kumpel "co głupiemu po rozumie" ....