Witam wszystkich jestem nowy i mam taki sam problem jak autor watka ĹwieĹźy zakup bmw e66 750li jak jechaĹem w trasie auto Ĺadnie zmieniaĹo biegi od 1, do 4 natomiast przy prÄdkoĹci okoĹo 80km/h do 100 spokojna jazda autostradowa auto caĹy czas trzyma obroty w okolicy 2000 i nie zmienia biegu na wyĹźszy dopiero jak mu depnÄ obroty idÄ do powyĹźej 3 tyĹ i jest zmiana biegu a wydaje mi siÄ Ĺźe przy 80,90 km/ przy muskaniu gazu powinno byÄ koĹo 1500 obrotĂłw i przy dziadkowej jeĹşdzie auto spalaĹo na kompie 11,8 litra trasa 500km :(
ProszÄ o pomoc doĹwiadczonych kolegĂłw z forum auto mam od wczoraj:)
Ps. DokĹadnie rok temu poprzedni wĹaĹciciel robiĹ remont skrzyni biegĂłw to z niÄ moĹźe byÄ problem zaĹÄ czam foto paragonu z serwisu
Kurcze nie mogÄ dodaÄ fotki :(
Tak jest na paragonie.
Olej atf 8litrĂłw 736pl
Komplet elektrozawĂłr 2390pl
JakaĹ tuleja, 74pl
TĹoczki sterowania 6x po 30pl
Blacha sterownika 330pl
Filtr +miska 490pl
Adaptacja 300pl
MontaĹź sterownika 350pl
PrzeglÄ d sterowania hydraulicznego 350pl
Razem 5200 :( rok temu
Mocowo teĹź jest fajnie na poczÄ tku od zera do okoĹo 100 potem Ĺapie doĹa czy moĹźe to byÄ przepĹywomierz?
Ps: obroty nie falujÄ sÄ ok wiÄc konwerter raczej nie moĹźe swiece , sondy , czy przepĹywka ?
Kompa niestety nie mam i na razie nie mam gdzie go zdiagnozowaÄ
DziĹ byĹem na kompie zero bĹÄdĂłw w skrzyni tak samo caĹa reszta zrobiono reset skrzyni i mam teraz trochÄ poĹmigaÄ ponoÄ ma siÄ nauczyÄ jazdy po demnie
Rano jak go odpaliĹem byĹo trochÄ czuÄ benzynÄ w aucie ale po kilku minutach juĹź nic nie smierdziaĹo