Kupowalem na tej aukcji i wiem, ze sa ok:) Dlatego wrzucilem link.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
Kupowalem na tej aukcji i wiem, ze sa ok:) Dlatego wrzucilem link.
A tak OT, z jakich okolic jestes?
Sorry za posta pod postem, mozna polaczyc prosze?
okolice stansted airport - harlow
dzieki za link :P chetnie wykorzystam ...
Ech wszyscy albo na poludniu albo polnocy siedza:(
Świece zamówione...spr w Srode jaka zrobią robotę :)
Jeśli dalej 3.5l będzie leniwa to szukam dalej powodu... PPrzeplywka albo czujniki...
Jest jakis sposób aby spr czujnik czy tylko wymiana wchodzi w grę ???
Cześć! tak przez komputer trudno doradzać , bo może być wszystko
zrób diagnostykę komputerową, sprawdz;
-filtr paliwa
-przepływomierz
-sondy lambda
-i faktycznie nówki świece!!!!!
A być może masz jakieś opory toczenia, czyli
-nie odbijające klocki hamulcowe
-uszkodzone łożyska kół----takie rzeczy też wpływają na osiągi autka.
Wjedz na podnośnik i obracaj każdym kołem, ma się leciutko bez oporów obracać.
To zrozumiale :) kazda podpowiedz to szansa na sukces... Mechanikiem nie jestem ale lubie być samodzielny w miarę możliwości...
Diagnostyka komp pokazała kilka błędów ale nic związane z problemem...wszytsko skasowane i wiecej sie nie pokazało oprócz termostatu czujnika ale juz naprawione...
W tyg zmienię świece i filtr paliwa... Wówczas auto podejdzie do kolejnego testu...
Jutro od rana musze wyjąć zapieczona srube zabezpieczajaca felge bo az nasadka sie zjechała i fachowiec poniekąd potrzebny :)
Ktos założył 255 felgi na przód auta a 235 na tył LOL :) no i przykrecil śruby z airguna i gotowe :)
Dam rade samemu zdemontować i wyczyścić przeplywomierz ?
Jak moge przetestować czujniki walka rozrządu bo są dwa o ile sie nie mylę :) ??
przepływka 5 minut i na wierzchu
tak :) jesli wiesz gdzie co i jak :)
Jeżeli filtr (ciśnienie paliwa byłoby małe), czujnik lub przeplywka to komputer powinien wykazać błędy.
Filtr może być troche przypchany, przeplywka wykazywać delikatne odchylenie to faktycznie nie wykaże tego komp.
Jezeli to świeży zakup to powinieneś wymienić sobie świece (NGK dobrane w/g katalogu), sprawdzić możesz odme (sprawdź czy nie zasysa bardzo powietrza przez uniesiony korek wlewu oleju i bagnet). Poza tym w silnikach TU możesz sprawdzić ciśnienie paliwa dostarczanego na listwę. Jeżeli chcesz rownież sprawdzić przeplywomierz to odepnij go i sprawdź czy wówczas nie będzie lepiej.
Zobacz, komentuj moje GreenGermanStyle7er:
http://7er.pl/showthread.php/4519-e38-Moje-kolejne-7er-w-Stajni-!-)/page5?highlight=Grabol