Temperatura jest ok tak długo jak wskazówka na desce stoi w pionie. A co do gazu - może stare świeczki? Ja mam LPG i oznaką zużycia świec był najpierw spadek mocy na lpg a potem na Pb.
Poza tym mam 4,0 i instalację na jednym reduktorze i auto idzie jak przecinak ;) więc tym się nie martw.
Oba auta mają przebiegi ponad 300k i na pewno są zmęczone, nie ma się co czarować. I w jedno i w drugie trzeba będzie coś zainwestować.
Mi osobiście bardziej podoba mi się wnętrze z pierwszej - jest ciepłe, aż chce się wsiadać. Do tego wykończenie ciemnym drewnem, nie ma nic ładniejszego :) Kolor zewnętrzny - zieleń, co kto lubi.... Druga ma to wnętrze zrobione bardziej 'na sportowo' w moim odczuciu, coś co wydaje się fajne ale szybko się nudzi. Do tego jasne drewno, którego nie lubię, ale zewnętrzny kolor ładniejszy... Obie na ładnej feldze :P
Wersja Long może wydawać się nieporęczna, ale tylko do momentu kiedy pojedziesz na wakacje i zabierzesz trzech pasażerów :D Wtedy okazuje się że w krótkiej wersji jakoś ciężko byłoby się pomieścić. Poza tym w pierwszej podoba mi się wyposażenie, m.in. podwójne szyby. Oglądając położyłbym nacisk na elektrykę i elektronikę w aucie. Jeśli wszystko jest sprawne to nic tylko jechać :D
EDIT;
Nie zauważyłem, to jest M62B44. Coś mi się obiło o uszy że w tych silnikach temperatura chłodziwa podczas pracy przekracza 100' C i jest to normalne. W silnikach M60B40 temperatura jest niższa.