Poziomowanie lamp, reflektorow, xenon w e65 nie dziala.

Wątek: Poziomowanie lamp, reflektorow, xenon w e65 nie dziala.

1. Awatar jaro_alfa

jaro_alfa powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez damian23zgc Zobacz posta
    Nie wiem musiał bym poodkręcać te plastikowe obudowy, ale czy wtedy nie było by żadnego komunikatu że coś nie ten teges ??
    Wtyczka od poziomowania znajduje się nad reflektorem. Nie trzeba otwierać plastikowej obudowy.

2. Awatar damian23zgc

damian23zgc powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez jaro_alfa Zobacz posta
    Wtyczka od poziomowania znajduje się nad reflektorem. Nie trzeba otwierać plastikowej obudowy.
    Spoko zajmę się tym jak będę miał chwilkę. Dzisiaj znowu nie chodzi :)

3. cursor powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Z ciekawości - da się to jakoś przesmarować celem prewencji i uniknięcia awarii? i czym ewentualnie?
    Teoretycznie olej konserwuje i działa antykorozyjnie, ale czy to pomoże to nie wem
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

4. Awatar magik2.7

magik2.7 powiedział/a:
    Hejka mam taki sam problem w sobote przestala mi sie poziomowac lampa z prawej strony lewa dziala ok a prawa stoi. Mam pytanko ktora wtyka jest od silniczka poziomowania ta gruba?
    BUMERMANIAK

5. Awatar BzYQ

BzYQ powiedział/a:
    U mnie w ogóle nie działa poziomowanie ...

Już działa była odpieta kostka w jednej lampie ;)
    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
    Ostatnio edytowane przez BzYQ ; 03-12-2013 o 16:35

6. Awatar ARIE(L)

ARIE(L) powiedział/a:
    Panowie gdzie się znajduje czujnik poziomowania auta przedni i co trzeba zdemontować żeby się dostać bo przestał mi poziomować xenony a ISTA mi pokazuje, że nie działa przedni sensor poziomowania jazdy. Lampy się podnoszą po czym opadają i nie wracają na odpowiednią pozycję. Na krótkich marnie się jeździ ....

7. Awatar Pawliko

Pawliko powiedział/a:
    Na wahaczu masz taki plastikowy pierdzielnik.

z reguły wygląda jak jakiś malutki łacznik stabilizatora
    Były:
    VW Jetta A2
    Opel Astra G Caravan
    BMW E32 730i[*][*]
    VW Passat B5 Variant
    BMW E38 728iA
    BMW E39 535iA
    Audi A3 8P 2.0T++
    Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
    BMW E91 318d+
    VW Phaeton 3.2
    Astra GTC OPC Line
    Mercedes CLK W209 200K lift
    BMW E90 320dA 177KM 08'

8. Awatar ARIE(L)

ARIE(L) powiedział/a:
    Dzięki za pomoc. Sensor wymieniony na nowy firmy FEBI. Błędy skasowane i po krótkiej jeździe autem nie powróciły. Światła powróciły do poprzedniej pozycji. Wygląda na to, że jest ok. Tylko powiedzcie czy światła poziomują się po każdym uruchomieniu silnika ( sekwencja do góry, na dół i znów do góry na odpowiednią pozycję ) czy nie jest to każdorazowy rytuał, bo po wymianie i po kilkukrotnym włączaniu świateł nie zauważyłem by tak robił. Nie pamiętam czy powinien je ustawiać za każdym razem jak go odpalę bo nie zwracałem na to uwagi wcześniej.

EDIT:

Z tego co zaobserwowałem to światła ładnie poziomują się przy zmianie obciążenia auta. Wszystko działa i dzięki za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez ARIE(L) ; 30-12-2016 o 19:37

9. Łosiowy powiedział/a:
    Panowie
    Jak to jest w E65 z tym poziomowaniem.
    W poprzednich modelach BMW i w Cooper po odpaleniu jest machniecie światłami góra dół a w mojej 65 nic sie nie dzieje.Mam wrażenie że poziomowanie nie działa. Sprawdziłem łączniki nie są zapieczone i wglądają jak nówki.

Pozdrawiam

10. cursor powiedział/a:
    A błędy w module świateł sprawdzałeś?
    Może jest błąd silniczka poziomowania?

Światła powinny zachować się tak samo jak w modelach przez Ciebie wymienionych.

Jeśli masz światła dzienna w drogowych, to bardzo często poziomowania następuje już w momencie ich załączenia.
    Tak samo w momencie włączenia świateł pozycyjnych, następuje poziomowanie
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms