@Kampes, nikt się tu nie oszukuje - że skrzynia ma zaliczyć remont to jest bezdyskusyjne - hokuspokus i dwa druciki nie pomogą. Dochodzę jednak przyczyny - bo niekoniecznie wiek skrzyni decyduje o jej awarii.

Zanim ktokolwiek dotknie mojej skrzyni muszę wiedzieć jak najwięcej o tym co ją otacza i ma wpływ bezpośredni na jej stan. O płyn pytam nie bez powodu, otóż w chwili wystąpienia "śmierci" wydostał się na zewnątrz cały płyn chłodzący - a wydostawał się już ukradkiem wcześniej (miałem przynajmniej wrażenie że widziałem dym obok maski na skrzyżowaniu nieco wcześniej, teraz jestem pewny że widziałem go na 100%).

Pozornie nie miał którędy się wydostać (oględziny powierzchowne z zewnątrz), jednak nie obejrzałem jeszcze okolicy samej skrzyni - z chwilowego braku dostępu na kanał.

O wymianie oleju była mowa dawno temu - zanim jeszcze wybrałem się po auto, obecnie (po fakcie przytargania jej do garażu) nikt nie zarzucił taką sugestią czy radą ;)

Co mi po tym że wymienię całą skrzynię jak okaże się ktoś np. nie zrobił płukanki (bo nikt jej nie zasugerował) a były opiłki metalu i po kilku setkach pójdzie na złom kolejna skrzynia? Tak zatem - ja siebie nie oszukuję, ja zbieram informacje :]