Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: [E38] telefon - problemów czê¶æ dalsza, ale ju¿ mniejsza :)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar darkman
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    E38
    Sk±d
    dolno¶l±skie

[E38] telefon - problemów czê¶æ dalsza, ale ju¿ mniejsza :)

No wiêc jak ju¿ d³uba³em przy aucie z okazji weekendu postanowi³em posprawdzaæ co jest do cholery z tym telefonem.

Zdemontowa³em tunel - okaza³o siê, ¿e kabel pod s³uchawk± wchodz±cy do bazy jest nie do koñca wci¶niêty. Centralka w baga¿niku "ku chwale g³upich" nie by³a podpiêta - wypru³em wszystko, pouk³ada³em kabelki, pod³±czy³em centralkê.

W menu w koñcu pojawi³ siê telefon.

Wrzuci³em karê SIM.

Chce franca jaki¶ pin ;p Wy¶wietla, ¿e telefon zablokowany - wpisujê PIN z SIM-a - dupaa blada.

Da siê to jako¶ odblokowaæ? Od razu dodam, ¿e NIE MAM ¿adnej naklejki z ¿adnym kodem w baga¿niku, jak by³a to zjad³y j± robaki wpier*alaki ;p

Czy da siê to jako¶ odblokowaæ przy pomocy INPA/DIS ?

I teraz jeszcze najwa¿niejsze. Czy da siê tam sparowaæ jaki¶ inny telefon przez BT (telefon z androidem nic mi nie widzi ¿eby by³o fajniej ;p) Szczerze mówi±c, ta oryginalna ceg³a bezprzewodowa siemensa fajna jest... do bicia ni± ludzi ;p ewentualnie do rzucania w kogo¶... ale to niemieckie menu i "ma³e" gabaryty telefonu niekoniecznie s± ju¿ fajne ;) No tak czy inaczej - chcia³bym odpaliæ jedno albo drugie ¿eby zrobiæ u¿ytek z tego zestawu g³o¶nomówi±cego.

telefon to taki co¶:

Ostatnio edytowane przez darkman ; 02-06-2013 o 18:50

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    7
    BT -- z tego co wiem -- to oddzielny modu³.
    Kiedy¶ trafi³em na niez³e zasoby info, ale nie mam czasu teraz tego namierzyæ. Poszukaj na anglojêzycznych forach.
    Skrzynie automatyczne siê zu¿ywaj±! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestaj± wierzyæ w Boga, to nie jest tak, ¿e w nic nie wierz±, ale wierz± w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    E38 728iA, E38 740iA
    Sk±d
    Manchester
    Potrzebujesz modul ULF zamiast tego srebrnego czegos, antene bluetooth plus kabel i podlokietnik z przyciskiem "parujacym". Widze, ze przejsciowke (3cia od lewej) masz. Wpinasz ULF w bagazniku, laczysz z tym antene bluetooth (mocowanie na slupku), przekladasz kolyske w podlokietniku na ta z przyciskiem i cieszysz sie bluetooth. Problem z tym, ze do nowszych tele potrzebujesz nowszy modul ULF - najnowszy to 84 10 9 154 358. Jak masz tele zakodowany w ZCS to dziala P&P.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2010
    Sk±d
    OKR
    A dlaczego po w³o¿eniu karty wyskakuje mi b³±d o sprawdzeniu karty sim?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    E38 728iA, E38 740iA
    Sk±d
    Manchester
    Albo czytnik uwalony albo karta winna. Telefon czasem nie widzi nowszych kart sim ze wzgledu na bodajze inne napiecie na chipie. Sprawdz inna karte:)

Podobne w±tki

1. [e38] Mnie ju¿ znacie ale.... Oto przedstawiam mega gwiazdê!
    Przez Wies³aw w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 83
    Ostatni post / autor: 01-08-2011, 14:51
  2. [e38] kilka moich (nie)pal±cych problemów
    Przez pales w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26-08-2009, 08:44
  3. ASC DALSZA WALKA
    Przez szalik76 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 30-11-2008, 00:12
  4. kilka problemów z moim e38
    Przez ricz w dziale Seria e38