Oj tam, kupi reflektory i kierunki po lifcie, nadspawa repaturki na kierunki w nadkolach i już ma polift.
Oj tam, kupi reflektory i kierunki po lifcie, nadspawa repaturki na kierunki w nadkolach i już ma polift.
Mam nadzieje że moje autko nie miało bardzo poważnego dzwona , ogolnie szczeliny itp są na szczęście proste, klamki w środku są podświetlane a z zewnątrz to sie nie przyglądałem , jeśli powinno być lekkie to może dzisiaj je dojrzę , jeśli mocne to na pewno z zewnątrz go nie ma.
A mody w przyszłości to na pewno:
-Przywrócenie poliftu, błotniki , kierunki ,lampy , jeszcze nie wiem jak tam z nerkami bo nie widzę specjalnej różnicy i sam nie wiem jakie mam.
-Jeśli nie ma , to naprawienie lub założenie podświetlanych klamek zewnętrznych
-Na wiosnę koła 18-19
-Lekko posadzić tył (poprzedni właściciel obniżył sam przód ,czerwone sprężyny)
ps tunel nie jest jaśniejszy od schowka , lecz aparat fleszem mocno podświetlał bezpośrednio na panel klimatyzacji :)i dlatego tak to wygląda
Nie wiem czy była różnica ale wiatrak od klimy jest 3 pinowy , wiem bo mam uwalony i na tygodniu bede go kupował
podświetlenie klamek zobaczysz wieczorem, przy otwieraniu lub zamykaniu z pilota, co do nerek to w przedlifcie żeberka są proste a w polifcie wypukłe na zewnątrz, i ramka cieńsza
Podświetlanie klamek zewnętrznych jest , teraz sprawdziłem
Z tym bym był ostrożny bo dziś oglądasz i jest szczelny a trzy dni później znika 20litrów :D
Na szczęście mi się udało zakleić i oszczędziłem na wymianie.
Aż tak lubią sie dziurawić ?
Jedną widziałem z mechanicznym uszkodzeniem. To znaczy - były ślady że przytarł ktoś bakiem tam gdzie pękł.
Moją zaś kupiłem już z mikropęknięciem. Udało mi się na szczęście zakleić pęknięcie i przy okazji nakleiłem większy plaster kleju co wzmocniło bak. Jako że nie widziałem mechanicznego otarcia baku to od razu poleciałem po uniwersalny korek wlewu z dziurką odpowietrzającą i jeżdżę z nim.