nie no spoko ale obejzalbym:)))
nie no spoko ale obejzalbym:)))
ratovnik lepiej pochwal sie swoja:)
Jeszcze nie ogarnąłem porządnej sesji :) tylko pojedyncze zdjęcia są :)
Wpadaj na spota to cię przewiozę ;)
Chetnie ale troche do Katowic pajda jak dla mnie przykro mi![]()
Wakacje idą, można ogarnąć jakiś wyjazd wypoczynkowy :)
wsumie niezly pomysl :)
od dawna masz e38?
Temat na wielu forach się powtarza. Znajdz na alle czy otto pięć 7er każda z innym silnikiem. Przejedź się i sam osobiście bedziesz miał porównanie. A kupować nie musisz. Ja osobiście mam 2.8 kupione od brata w zajjjbistym stanie. Nie planowałem 7 ale po jednej przejażdżce od razu dałem mu hajs. W dniu dzisiejszym kupiłbym 4.0 wiele osób potwierdzi że to jeden ze słusznych silników. Ale cofając sie trzy lata do tyłu kupił bym jeszcze raz 2.8. Zadbane potrafi objechać trochę kulejące 3.0. A wydaje mi się że m52 jest łatwiejsze do znalezienia. Spalanie ekstra. Osiągi nie są najgorsze. O kosztasz utrzymania nie wypowiadam sie, nie mam porównania do wiekszych pieców ale może kiedyś mnie bedzie stać na większy. I jeżeli rzadko jeździsz w dalekie trasy gdzieś za granice to 2.8 daje radę. 5 osób pociągnie chyba że ważą po 120 kilo. Brak mocy poczujesz przy 170/180 km/h. Ale v-max pod 250 to nie jest zły wynik. Wiele razy robiłem trasy powyżej 1000 km po DE i 220/h przez całą A4 aż pod Frankfurt nie stanowi dla niej problemu. Ale wtedy spalanie troche wzrasta.
Jeśli ma to byc do jazdy na co dzień to 728 bedzie lepszym wyborem.Wszystko zalezy od miesiecznych dochodów.Wiec najlepiej podpytaj kolegów jakim miesięcznie trzeba dysponowac budzetem (uśredniony wynik roczny) zeby utrzymac zadbane 728 a 740.Tak zebyś miał zadbane e38 i był zadowolony.Poza tym podpisuje sie pod tym co kolega powyżej napisał.:D