Witam chciał bym podnieść tył trochę do góry ponjewż siedzi bardziej niż przód taka łutka trochę ktoś już to z was robił od czego pasują sprężyny czy coś z tymi zrobić coś podłożyć?
Witam chciał bym podnieść tył trochę do góry ponjewż siedzi bardziej niż przód taka łutka trochę ktoś już to z was robił od czego pasują sprężyny czy coś z tymi zrobić coś podłożyć?
Stosują gumy na springi ale to utwardzi i nie wiele podniesie,inni znowu mówią ze np. z 750 są lepsze,słyszałem że nawet od omegi pasują ;) ....ale to by trzeba posluchac kogoś kto takie coś robił :)
Springi? to znaczy re gumy wsadzone między zwoje sprężyn mam takie coś było założone i nadal siedzi a nie da się czegoś podłożyć
ja do poprzedniej na tył wspawałem tależe jedne na drugie z innych starych amorów przez co sprężyna poszła do góry i mocniej napierała. podniosło sporo, niby drut ale lepiej tak niż gume wpychać która nic nie daje.
bardzo miły efekt daje zastosowanie amortyzatora z e39 wraz ze sprężyną. Do zestawu potrzebne są ori gumy pod i nad sprężynę z e39. Z e32 zostaje tylko górne łożysko. Tył podnosi się o około 3cm. Dodatkową zaletą jest niższa waga zestawu i brak żezby. Wszystko pasuje p&p.
A jak ty sobie wyobrażasz żeby coś podłożyć?? raczej się nie da.
A jak zmierzyłeś, że tył masz niżej ?? czy tylko wizualnie to stwierdzasz??
Bo musisz wziąć pod uwagę, że tylne nadkola sprawiają takie złudzenie bo są płytsze. Musiał byś zmierzyć odległość od ziemi do zderzaka ( przód i tył) i wtedy stwierdzić czy rzeczywiście tak jest, że tył masz niżej.
Chyba, że już tak robiłeś i jest tak jak piszesz, to wtedy chyba najlepiej będzie poszukać wyższych sprężyn, bo może ktoś kiedyś zmieniał i się różnią wysokości przód względem tyłu.
Nie mierzyłem tylko jak patrze to mam takie złudzenie i mi się to nie podoba a talerze to ze w sensie co? możesz pokazać jak one wyglądają.
Jak podnieść tył? Opuszczając przód :D
Myślałem nad tym nad op cieciem jednego lub dwóch zwojów i wtedy by ale było idealne. Ale będzie twardsza a ktoś z was ciął sprężyny ile zwojów? jak się jeździ dużo twardszy jest przód?
wcale nie jest twardszy tylko niższy a na ori amorkach ryzykujesz tylko dobiciem i zniszczeniem amortyzatora, miski.