To ¶rednie spalanie do¶æ du¿e, ale rozumiem, ¿e wy³±cznie w mie¶cie. U mnie jest tak miêdzy 13, a 14, ale je¿d¿ê g³ównie w trasy, je¿eli w ogóle je¿d¿ê :)
To ¶rednie spalanie do¶æ du¿e, ale rozumiem, ¿e wy³±cznie w mie¶cie. U mnie jest tak miêdzy 13, a 14, ale je¿d¿ê g³ównie w trasy, je¿eli w ogóle je¿d¿ê :)
pozdrawiam Bartek
Ostatnio edytowane przez mario80 ; 04-01-2014 o 17:59
mario, ja mam podobne spalanie. Te¿ zdecydowana wiêkszo¶æ przelotów to miasto, chocia¿ w godzinach poza korkami.
Auto piêkne, jak zwykle zreszt±:)
Pogoda coraz lepsza, wiêc powoli mo¿na rozpocz±æ sezon i kolejne "zabawy" z autem :-)
W zesz³ym tygodniu w 7er zosta³a uszczelniona przek³adnia kierownicza, która zaczê³a podciekaæ oraz wymieniono filtry paliwa i filtr kabinowy. Na przysz³y tydzieñ zaplanowane jest zakucie jednego przewodu hydraulicznego wspomagania, który równie¿ mocno siê poci oraz wymiana sprê¿yn gazowych tylnej klapy.
Jednocze¶nie w okresie zimowym dokupi³em kilka kolejnych pierdó³ek, których brakowa³o:
- etui ze skóry na dokumenty,
- etui na 1l oleju,
- nowa ga¶nica wraz z metalowym uchwytem pod fotel kierowcy,
- klips do zamkniêcia pokrywy bezpieczników,
- os³onka "+ BAT" pod pokryw± silnika,
- klucz do dekielków felg.
Dziêki Qba za pomoc w zakupie kilku z wymienionych rzeczy! :-)
Pozosta³o jeszcze zapolowanie na bia³± latarkê do schowka w dobrym stanie oraz s³uchawkê telefonu Motorola (ciê¿ka sprawa :-/)
Dodatkowo przez zimê powiêkszy³em kolekcjê kosmetyków do 7er, które przydadz± siê ju¿ za chwilê przy przygotowaniu wizualnym samochodu do sezonu. Ilo¶æ starczy chyba na dwa kolejne ;-)
![]()
Ostatnio edytowane przez mario80 ; 01-03-2014 o 07:15
Cieszê siê, ¿e mog³em pomóc cokolwiek, polecam siê na przysz³o¶æ.
Ten egzemplarz jest wart wszelkich nak³adów i kibicujê Mariuszowi w doprowadzaniu pere³ki do porz±dku.
O w morde Mario naliczy³em 17 butelek czego¶ do pielêgnacji...chyba w marcu musimy o tym porozmawiaæ ;-)
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie ¦lesin 2014.
Spoko :-) Jak opowiem Ci co to jest i co to robi, to sam kilka kupisz ;-)
A gdzie robiles uszczelnienie przekladni kierowniczej i co wchodzilo w jej zakres?
Jak German to Anna.