Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: szukam porz±dnego warsztatu od naprawy klimy na ¦l±sku

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Martine38
    Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    e38 M52b28
    Sk±d
    Zabrze

szukam porz±dnego warsztatu od naprawy klimy na ¦l±sku

hej, szukam na ¦l±sku dobrego i uczciwego warsztatu do naprawy klimy, prawdopodobnie do wymiany mam zawór rozprê¿ny, który uda³o mi siê kupiæ u¿ywany. Dodatkowo sprê¿arka tyrkota, ale raczej dzia³a, bo minimalne ci¶nienie w uk³ad daje po d³u¿szym czasie

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2012
    BMW
    728i
    Sk±d
    zabrze
    Chyba tylko so¶nicowice i www.chlodnic-pol.pl

Je¿eli masz pewno¶æ ¿e jest uszkodzony/zatkany zawór rozprê¿ny to sprê¿arka mo¿e terkotaæ bo ma zbyt wysokie ci¶nienie po stronie HP. Na pewno zaskakuje i po kilku sekundach czujnik HP j± od³±cza i tak w kó³ko. St±d po chwili mo¿e spa¶æ lekko temperatura powietrza na kratkach nawiewu. Zacznij od wymiany samego zaworu i nie w³±czaj lepiej sprê¿arki do tego czasu bo mo¿e j± szlag trafiæ.

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    e38 M52b28
    Sk±d
    Zabrze
    wlasnie w tym sêk, ze akurat tam nie chce jechac. Nie szukalbym warsztatu, tylko juz bym tam spedzal caly piekny dzien od rana do wieczora, zabierajac ze soba bardzo gruby portwel ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2012
    BMW
    728i
    Sk±d
    zabrze
    Nie s± wcale tacy drodzy. By³em u ¦l±skiego w Mikulczycach, który niby jest bardzo dobry i solidny a da³ cia³a na pe³nej linii i skasowa³ mnie kupê pieniêdzy. W So¶nicowicach maj± dosyæ dobre ceny (np komplet nape³nienia + ozonowania za 99z³). Mo¿esz przecie¿ te¿ wymieniæ zawór we w³asnym zakresie (w e38 to chyba akurat nie jest tak skomplikowane bo to wystêpuje jako jeden ma³y element) i jechaæ do nich tylko na pró¿niê + nape³nienie uk³adu + ozonowanie i za to dasz 99.

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    e38 M52b28
    Sk±d
    Zabrze
    a nr do mnie nie znasz? tworzysz za to jakies wywody na forum ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2012
    BMW
    728i
    Sk±d
    zabrze
    Znam ale jaki to ma zwi±zek ? ¯adne wywody, pytasz publicznie to odpowiadam (móg³bym te¿ w sumie siedzieæ cicho). Ty najlepiej wiesz, ¿e przez dwa lata walki z klim± znam chyba wszystkich fachowców od klimy w ¶l±sku i ¿aden bardzo tani nie jest kompetentny prócz So¶nicowic gdzie wyl±dowa³êm na koñcu i je¿d¿ê do dzi¶. Fakt - raz zjebali ale sam dobrze wiesz jak siê potem z tego wywi±zali wiêc chyba warto.

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    e38 M52b28
    Sk±d
    Zabrze
    no moze sie komus przyda ta wiedza, natomiast ja slyszalem ze troche naci±gaja na koszty i szacunku do klienta to za wiele nie maja. Na dzieñ dobry juz czekasz, a¿ sie zlituja i laskawie wezma za auto, dlatego szukam innego warsztatu.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2012
    BMW
    728i
    Sk±d
    zabrze
    Mechanika trzeba pilnowaæ i to niezale¿nie czy od klimy czy od silnika - takie czasy.
    Powodzenia w szukaniu.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •