Co do zmiany w BMW E65 TCU Everest ECE z 2005.06 na TCU 1,5 MOST ECE z 2007r. o numerze 9149615 , jest problem z zmianą VIN za pomocą WinKFP, ponieważ E65 w spdaten nie ma na wyposażeniu takiego modułu. TCU 1,5 MOST ECE zgłasza się w inpe, gdzie mogę podejrzeć jego numer tj. 9231089 , taki numer występuje w spdaten BMW E70 w katalogu data/tele15. W NCS, gdy chcę zczytać trc TCUM wywala bład coapi2041 - co ponoć oznacza błędny VIN . Przed tą próbą odczytu ncs informuje, że pliki tego modułu to miedzy innymi TELE60_2.prg, a ponoć ten nowy moduł ma mieć TELE60_3.prg , nie wiem jak to zmienić.
Czy jeżeli na wyposażeniu E65 nie szły TCU 1,5 MOST ECE z 2007r. o numerze 9149615 to czy jest możliwe prawidłowe zapisanie tego modułu do tego auta?

Jak można w prosty sposób sprawdzić win przypisany do poszególnych modułów?

Po dodaniu klucza $633 i usunięciu $638, i przekodowaniu , na wyświetlaczu jest "phone", jest aktywny bluetooth . Kiedy robię parowanie na telefonie wyświetla mi się bmw02902, klikam wpisuje pin z nowego TCU1,5 Most ECE, mieli mieli i się nie łączy. Nie wiem czy to wina , że to iphone 5s czy też chodzi o niepoprawny vin i zapisanie modułu do auta.

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Chętnie pomogę jeśli chodzi o klimatyzację bo tym się zajmuję na codzień, webasto odrobine też.