mozna obnizyc tyl kompem?? nie ma pozniej zadnych problemow??
mozna obnizyc tyl kompem?? nie ma pozniej zadnych problemow??
Zakupiłem springi na przód od Sebka a tył próbowałem obniżyć na nivo...udało się lecz nie umialem zapamiętac ustawień. Okazało się że robiłem błąd bo robiłem automatyczne ustawienia-korekcje a niby gdzieś wpisuje sie ręcznie i wtedy idzie to zapamiętać- narazie nie próbowałem, auto z klina wyglada ok ;)
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
no wlasnie bo to nivo samo poziomuje a jak ustawisz recznie to bedzie w jednej pozycji....to chyba wtedy nie bedzie spelniac swojego zadania....nie znam sie na tym....jak to ma sie w praktyce???
Wszystko będzie działać tak jak należy - trzeba tylko ustawić na nowo wysokość, w tym, przypadku obniżenie.
Nivo będzie utrzymywać nowo ustawione wartości.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Sebek a mógł bys to tak łopatologicznie krok po kroku opisać jak to ręcznie wprowadzić? Ja dostałem w innym temacie odp ale tak okrojoną że nawet nie próbowałem tego robić....
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Odświeżam temat żeby nie zakładać nowego.Mam w planie obniżenie auta o co najmniej 25 mm. Mam u siebie EDC oraz NIVO.Co należy zrobić po wymianie przednich sprężyn tak żeby wszystko działało jak należy, jakie są ewentualne koszta takiej operacji ( chodzi mi tylko o przestawienie nivo bo sprężyny wiem ile kosztują :) )
MiSiEk MoTo : dziury w Polsce załatać na drogach bo inaczej nie pojeździsz
He he no z tymi drogami to nie jest już tak najgorzej.Coś tam wkońcu robią :) Ale ten efekt po obniżeniu to bajka moim zdaniem dlatego chcę to zrobić.Mam nadzieję że ktoś pomoże mi informacyjnie żebym mógł to później zrealizować praktycznie :)
Witam, Sebek możesz powiedzieć jakie sa koszta całego zestawu i czy jeśli mam Dynamic Drive to po wymianie muszę także coś ustawiac w BC???? Chce konieczenie rzucic moje e65 na glebę.
Sprężyny przednie już sprzedałem, tył wskoczył do mnie.
Dynamic Drive w niczym nie przeszkadza - nic nie trzeba ustawiać.
Zalecal bym jednak po obnizeniu auta ustawić na nowo zbieżność.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!