Jako, ¿e robiê górê silnika zastanawiam siê wymieniæ pier¶cienie na goetze. Tylko mam zagwozdkê. czy wymieniaæ ¶ruby korbowodów czy te¿ nie?
Jako, ¿e robiê górê silnika zastanawiam siê wymieniæ pier¶cienie na goetze. Tylko mam zagwozdkê. czy wymieniaæ ¶ruby korbowodów czy te¿ nie?
Ogólnie zaleca siê wymiane takich elementów jak ¶ruby, ze wzglêdy na to, ¿e mog± byæ ju¶¿ "zmêczone". Ja zostawi³em oryginalne i póki co, wszystko gra i buczy :)
Zaleca siê jednak rzadko kiedy siê to wykonuje. Je¿eli dokupienie ¶rub nie bêdzie dla ciebie ¿adnym obci±¿eniem finansowym to je kup i oczywi¶cie nowe do g³owicy je¶li bêdzie ¶ci±gana uprzednio dok³adnie czyszcz±c gwinty w bloku nie mo¿e byæ ¿adnego syfu i grama oleju w gwincie!
Je¿eli jednak portfel poczu³ by ten wydatek jako spore obci±¿enie to zostaw stare i je zrewiduj bo podejrzewam ¿e dopiero teraz je rozkrêcisz pierwszy raz od monta¿u w fabryce.
Ja tak robi³em nie raz i jest ju¿ dobrze d³ugo d³ugo bo czemu by mia³o nie byæ, jednak nie chcê byæ tu ewentualnym winowajc± wiêc nie polecam a kwestiê wyboru zrób sam.