czyli przykładowo jak wzrośnie ciśnienie o połowe na próbie olejowej to pierścienie?? a jak bierze od wymiany do wymiany ok 2l oleju i po próbie olejowej wyszło o połowę większe ciśnienie??
czyli przykładowo jak wzrośnie ciśnienie o połowe na próbie olejowej to pierścienie?? a jak bierze od wymiany do wymiany ok 2l oleju i po próbie olejowej wyszło o połowę większe ciśnienie??
a wszystko pewnie przez zły skład mieszanki na gazie bo nie wyregulowany, koszt zrobienia 2 głowic robocizna + części, ok 3000zł.
Dokładnie Cena rośnie przez głowicę razy dwa i przez system 4 zaworów na cylinder co daje 32 gniazda które każde trzeba obrobić wymienić prowadnicę i uszczelniacz.
Tutaj w grę taką opłacalną wchodzi swap na 4.0 4,4 gdzie silnik pochodził by ze sprawnego samochodu którym można by się przejechać i co odrazu kumaty janusz posiadający ten silnik umiał by go przełożyć i wziął mniej kasy od warsztatu chcąc pozbyć się silnika i zgarnąć gotówkę.
Pewnie że od gazu bo po co samochód ma mieć dobrą mieszankę i palić załóżmy 17 litrów po mieście skoro można było skręcić dawkę i zaoszczędzić 3 litry na spalaniu.
Takie operacje są nienaturalne i szybko kończą silnik mieszanka ma być optymalna a wynik spalania gazu jaki wyjdzie napewno będzie i tak mniejszy kosztami spalania jak na PB.
Moje głupie Uno 1.4 spala 12 nawet do 14 litrów po mieście Ale w moim mniemaniu Hp jest więcej niż na PB.
Owszem mógł bym go skręcić albo wsadzić malutki mikser i palił by 8l ale nie było by czym jechać i za niedługo wykończył by się cały silnik.
Daje mu tyle spalać i choć ktoś by powiedział, że to za duże spalanie to ja wiem że za 50zł 735 na benzynie robię nie zawsze 80km a UNEM 200km ; ]
Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 28-05-2013 o 11:58
Spala tyle Gazu nie paliwa, Ale ustabilizowało się na pełnej butli tj 28 litrach 260km. więc jakieś 11 litrów wychodzi.
Koledzy może mieć też przepaloną uszczelkę między tymi dwoma cylindrami i zanim przepompuje ciśnienie z cylindra do cylindra to coś tam zegar jednak pokaże że są 4bar