Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 15

W±tek: po d³ugich perypetiach kupi³em tego stwora i mam kilka problemów

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik Awatar darkman
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    E38
    Sk±d
    dolno¶l±skie
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    darkman auto znamy , cena ciekawa w og³oszeniu i na pocz±tek do¶æ du¿o tych wydatków...
    Ze skrzyni± siê liczy³em szczerze mówi±c... xenony przemilczê (bo musia³bym brzydko mówiæ bo zgas³y mi na ¶rodku A1 w czarnej du*ie :D - wymieni³em, dzia³aj±), amory - wiedzia³em ¿e s± wylatane prawie do granic mo¿liwo¶ci i jedyne co mnie bardzo niemile zaskoczy³o to te stuki w silniku :/ no ale có¿... popychacze wymieniê pewnie jeszcze w tym roku, je¶li to nie pomo¿e to czeka mnie wymiana vanosa i rozrz±du przy okazji od razu

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar katar14
    Do³±czy³
    May 2013
    BMW
    E38 728 manual
    Sk±d
    Dabrowa Górnicza
    te cykania z rana i na rozgrzanym to na 99 popychacze - wymienia³em je kiedy w swojej starej E34 - je¿eli bêdziesz siê dycydowal to tylko i wy³±cznie orygina³ wchodzi w grê firma INA (w ka¿dym sklepie z czê¶ciami ci to za³atwi± - sa tez zamienniki np max gear ale absolutnie nie polecam z w³asnego doswiadczenia - róznica w cenie raptem 10 pln na sztuce a jako¶æ katastrofa - po dwóch dniach pad³ mi jeden ca³kowicie i znwou musia³em wyciagac wa³ki i szukac tego jednego ale uda³ siê (po prostu w ogóle nie trzyma³ ci¶nienia a dziubek mo¿na by³o wciska najmniejszym palcem malutk± si³±) w jego miejsce za³o¿y³em stary , pracuj± teraz dobrze ale czasmi zdarzy siê raz w miesi±cu ni stad ni z gruszki ni z pietruszki ze po rozgrzaniu silnika czasmi zacykaj± potem ucichn± i znów zacykaj± ale to rzadko siê zdarza i tylko na chwilê wiec to olewam wiec pamiêtaj tyko INA ¿aden zamiennik bo bêdziesz za³owa³ bo roboty troszkê przy tym jest tym bardziej w V8.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar darkman
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    E38
    Sk±d
    dolno¶l±skie
    Cytat Zamieszczone przez katar14 Zobacz posta
    te cykania z rana i na rozgrzanym to na 99 popychacze - wymienia³em je kiedy w swojej starej E34 - je¿eli bêdziesz siê dycydowal to tylko i wy³±cznie orygina³ wchodzi w grê firma INA (w ka¿dym sklepie z czê¶ciami ci to za³atwi± - sa tez zamienniki np max gear ale absolutnie nie polecam z w³asnego doswiadczenia - róznica w cenie raptem 10 pln na sztuce a jako¶æ katastrofa - po dwóch dniach pad³ mi jeden ca³kowicie i znwou musia³em wyciagac wa³ki i szukac tego jednego ale uda³ siê (po prostu w ogóle nie trzyma³ ci¶nienia a dziubek mo¿na by³o wciska najmniejszym palcem malutk± si³±) w jego miejsce za³o¿y³em stary , pracuj± teraz dobrze ale czasmi zdarzy siê raz w miesi±cu ni stad ni z gruszki ni z pietruszki ze po rozgrzaniu silnika czasmi zacykaj± potem ucichn± i znów zacykaj± ale to rzadko siê zdarza i tylko na chwilê wiec to olewam wiec pamiêtaj tyko INA ¿aden zamiennik bo bêdziesz za³owa³ bo roboty troszkê przy tym jest tym bardziej w V8.
    Dziêki za podpowied¼. W miarê mo¿liwo¶ci staram siê w sumie zak³adaæ tylko oryginalne czê¶ci - takie zboczenie, ¿e nie lubiê ¿adnej fuszery a auto chcê pozostawiæ w 100% oryginalne :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar katar14
    Do³±czy³
    May 2013
    BMW
    E38 728 manual
    Sk±d
    Dabrowa Górnicza
    ja tez w miarê orygina³y pakowa³em ale po³aszczy³em siê na cenê - popychaczy w sze¶ciocylindrówce jest 24 sztuki a ka¿dy 25 pln (suma 600 pln na same popychacze prawie po³owa waro¶ci silnika) heh - za INÊ chcieli 35 pln wiec mowie zaoszczedzê i kupie te zamienniki bo my¶lê ¿e co maj± nie dzia³aæ w leciwej e34 do której nie chcia³em ju¿ inwestowaæ az tak du¿o (auto warte 3000 pln raptem a ja pakuje tam popychacze za 600) hah ale w E38 V8 tego b³êdu bym nie robi³ z racji tego ze brzmienie tego silnika zobowi±zujê do dobrych czê¶ci a i jedziæ bêdzie na tym kolejne 15 lat

Podobne w±tki

1. Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 13-09-2011, 06:23
  2. Kilka problemów
    Przez Przemo e32 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 09-11-2010, 18:07
  3. kilka problemów e32
    Przez swiety43 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 19-02-2009, 19:41
  4. Kilka problemów z E32