Z V12 tradycyjnie (po raz drugi ;p) zrezygnowa³em bo NIC godnego uwagi nie by³o niestety - krótko mówi±c same zaje¿d¿one ¶mieci do kapitalnego remontu.
Kupi³em od kolegi z forum tego "wynalazka": http://allegro.pl/bmw-e38-740ia-2001r-i3172220697.html
Na pierwszy ogieñ... wymieni³em przetwornice i ¿arniki - xenony ju¿ dzia³aj± ;p
Problem pierwszy (w zwi±zku z tym, ¿e auto chcê ca³kowicie w oryginale, be ¿adnych odstêpstw od fabryki):
jakie opony 235/60 R16 mo¿ecie poleciæ? *(tak wiem, ¿e ujowo wygl±da, ale wiêkszych kó³ nie chcê)
Problem drugi ju¿ zdiagnozowany - rozgrzana skrzynia szarpie - w przysz³ym miechu skrzynia, uszczelniacze, sprzêg³o, olej, filtry - nowe
Problem trzeci mi tylko spokoju nie daje:
rano potrafi po postoju zaklekotaæ przez chwilê, potem tylko bardzo delikatne cykanie, go¶æ który jest dla mnie bogiem je¶li chodzi o bmw powiedzia³: vanos ok, rozrz±d ok - bardziej to wygl±da na hydroregulatorki... no ale kaza³ siê na chwilê obecn± nie przejmowaæ tylko je¼dziæ bo stwierdzi³, ¿e gdyby wszystkie 4.4 tak chodzi³y to mia³by ma³o pracy i kaza³ sobie tego do serca nie braæ
w zwi±zku z tym, ¿e skrzynia to ok. 4 ko³a, do tego opony... to na chwilê obecn± darujê sobie rozbieranie motoru
spytam jeszcze o amortyzatory - zawias sprawdzony - jest na tyle przyzwoity, ¿e nie trzeba nic wymieniaæ, jednak amortyzatory s± wylatane (zwyk³e), teraz pytanie: sachs czy febi ? czy co¶ innego? *(do poprzedniego wrzuci³em z chwilowego braku kasy SRL i o dziwo po 2 latach dalej chodz± i maj± siê rewelacyjnie jak na amory za nieca³e 500 pln - i tu jestem w g³êbokim szoku), jednak nie chcia³bym oszczêdzaæ... tym bardziej, ¿e wyci±ganie tylnej kanapy przyprawia mnie o dreszcze a ganianie ze szlifierk± przy ¶rubach do ustawiania k±tów tym bardziej ;p
i jeszcze ma³y smaczek - telefooooooooon... który mnie dzisiaj do szewskiej pasji doprowadzi³ (to bezprzewodowe gówno siemensa) - przyciski na kierownicy i na navi nie reaguj±, telefon siê w³±cza (pod telefonem w³±cznik na "I") i dupa, nic...
czy mo¿e to mieæ zwi±zek z navi? czytnik polaz³ do naprawy bo po zdjêciu obudowy standardowo - narodzi³o siê tam nowe ¿ycie i ple¶ñ :D naprawê czeka te¿ wylany wy¶wietlacz zegarów (a raczej wymiana wy¶wietlacza bo "podklejanie" ani wymiana samej ta¶my nic nie pomo¿e)
bêdê wdziêczny za pomoc![]()

Odpowiedz z cytatem