Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Wątek: FIAT 126p 1979r. FABRYCZNIE NOWY 101 km RARYTAS...:D

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Jestem chyba jednym z niewielu na tym forum, kto pamięta czasy świetności malucha. Ba, był to mój pierwszy samochód, który na dodatek poskładałem sam, wymieniając karoserię tuż po zakupie ;-)
    Nigdy nie twierdziłem, że to dobry samochód, ale parę zalet miał. Na przykład cenę zakupu i koszt napraw. Mnie dał wiele satysfakcji i zrobiłem nim sporo kilometrów bezawaryjnie, łącznie z pierwszym wyjazdem zarobkowym do Niemiec :-)
    Wspomniane przeguby były bolączką maluchów, ale wystarczyło je wymienić, jak ja na "wzmocnione", produkowane przez jakiegoś rzemieślnika i problem znikał (ale mi się rymło...) Większość awarii w tym samochodzie można było usunąć samemu, czasem nawet w szczerym polu i przy użyciu prostych narzędzi. Które z współczesnych mu aut mogło jeszcze posiadać tę zaletę ? Które jeszcze auto dawało radę jeździć po dziurawych i nieodśnieżonych polskich drogach tamtego okresu ? Ja maluszkiem jeździłem nawet w największe mrozy, gdy żaden "zachodni" nowoczesny wóz pod blokiem nie odpalał i przejeżdżałem przez zaspy, w których zostawały duże fiaty, poldki, a nawet radzieckie auta.
    Dla mnie, to kawał historii i wiele wspomnień, chociaż nie twierdzę, że tęsknię za tym wynalazkiem tak, żeby zapłacić za niego kilkadziesiąt, czy tym bardziej kilkaset tysięcy.

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Heh...a jednak się pomyliłem i to sporo...cena osiągnięta na aukcji była sporo wyższa...:D
    http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...alucha,1921481

BMW
    e38 740 M62B44
    Było też dziś w Raporcie Turbo o tym maluszku. Facet wystawił na próbę, raczej nie chciał sprzedać.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    X5 4.6IS+E38 LIFT+330i Cabrio
    Cytat Zamieszczone przez chytrusek Zobacz posta
    Było też dziś w Raporcie Turbo o tym maluszku. Facet wystawił na próbę, raczej nie chciał sprzedać.
    Zawsze łykasz jak pelikan wszystko co w TV powiedzą? :D
    Pisałem na drugiej stronie więc powtórzę- Pan Mariusz to handlarz, kupił to auto za 15 koła, miało pewne już wypryski rdzy ale sporadyczne - było wystawiona na otomoto jeden dzień jak się pojawiło poleciał do Piotrkowa z lawetą i zabrał.
    Dziękuję
    dobranoc.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Sowa 7
    BMW
    E66 750Li
    Teraz mówią o nim na tvn .

BMW
    e38 740 M62B44
    Cytat Zamieszczone przez Binio-LODZ Zobacz posta
    Zawsze łykasz jak pelikan wszystko co w TV powiedzą?
    Nie. Zazwyczaj wręcz przeciwnie ;-) Powtórzyłem tylko to, co usłyszałem w TV. A temat śledzę od początku. Twój post też czytałem :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    X5 4.6IS+E38 LIFT+330i Cabrio
    No i tak ma być:D

Zaawansowany Użytkownik Awatar Piter30
    BMW
    E38 740 95'
    Na WP pisali ze ma niewiele wiecej jak 10 km przejechane,a tu wychodzi ze ponad 100 km.Pierdoły piszą na tych portalach,tak jak i pierdoły gadaja w telewizji.Stwierdzenia,że wystawił na próbe juz zostawiam bez komentarza.Jak nie wiedział ile moze dostać,to pofatygował by sie do rzeczoznawcy zabytków i tam pewnie otrzymałby fachową odp.Proste.Wystawił,ludzie sie pobawili,sensacja w tv i paru portalach była,i tyle z tego ma.Był kiedys taki program pt.Zulu gula,gdzie stwierdzeniem przewodnim była myśl: "Polska do dziwny kraj" i cos w tym chyba jest.

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Sensacja z byle gówna, co miał powiedzieć skoro nie został potraktowany poważnie? Aa wystawiłem na próbę nie chcę go tak naprawdę sprzedać.
    Ehe na pewno chce go sprzedać ale kupca nie ma, a może i jest tyle że nawet nie za takie pieniądze jak on dał. Choć ja zamiast rzekomych 15 tyś widzę tu 1500zł nie wierzę, że człowiek chcący zarobić na wątpliwym biznesie dał by się zrobić samemu sobie w bambuko i nie zostawić sobie bezpiecznego marginesu płacąc za niego.

Cytuje komentarz użytkownika z pod artykułu na interi który mi się spodobał i jest szczery.

" Nowy właściciel myślał że złapał Pana Boga za piętę. Ha, Ha, Ha. Wziąłbym go za 5 tyś. ale już kupiłem UNO dla żony za 4 tyś. z 2002r. z przebiegiem 20 tyś. tyle że folia jest już ściągnięta. Za parę lat też wystawię za 100 tyś. Ha, Ha, Ha... "

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion