Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Skrzynia

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar Devil
    BMW
    e65 745ia silber

Skrzynia

Witam. Dzisiaj pojechałem do Poznaniamam 230kilometrow po 130 kilometrach wyskoczył komunikat Getriebe uberhitzt .! Postalem jakisczas i pojechałem dalej po chwili komunikat Getriebe not program jechała tylko na 4 biegu i3000 obrotów ! Znowu stanolem izachwilejechala normalnie dopiero wPoznaniu masakra wciskają gaz a ona 4000 obrotów i 5 km/h. Dojechalem do celu ale skrzynia byla bardzo rozgrzana było czuć ciepło kolo samochodu i smierdzialo rozgrzanym. Olejem . Zobaczę jakpostoi pare godzin czy sie poprawi. Macie jakieś pomysly co to moze być? Moze jest ktoś z Poznania kto mógłby tosprawdzic ? Jestem tu dzisiaj cały dzień.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e66 745LI 2003r
    Komunikat to chyba że "przegrzana skrzynia". Po tym co opisałeś i zrobiłeś to chyba ją spaliłeś! Jak postoi parę godzin to na pewno poprawi się to że smrodu nie będzie na początku.

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Do zrzucenia przewody chłodzące (ze skrzyni do wymiennika i powrót) i płukanie. Możliwe, że coś zatkało przepływ.

Nie wiem, czy tam jest termostat -- na rysunkach nie ma...
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

BMW
    e65 745ia silber
    W Poznaniu u gościa od automatow połączył jakiegoś kompa i stwierdził ze sprzęgła już brak i ze jakieś kosze spalone od 1 i 5 tki ! Więc auto postalo 4-5 godzin i pojechałem spowrotem do domu . Przyjechałem w tej chwili około 200 kilometrów i wszystko zapier... tylko ze jak stanę na światłach to wywala po chwili tryb awaryjny i niemoge ruszyć jakby nie było biegow ! Gasze silnik oddałam i jedzie bez zajakniecia ! Co to kur... Jest ? Pomocy

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez Devil Zobacz posta
    W Poznaniu u gościa od automatow połączył jakiegoś kompa i stwierdził ze sprzęgła już brak i ze jakieś kosze spalone od 1 i 5 tki ! Więc auto postalo 4-5 godzin i pojechałem spowrotem do domu . Przyjechałem w tej chwili około 200 kilometrów i wszystko zapier... tylko ze jak stanę na światłach to wywala po chwili tryb awaryjny i niemoge ruszyć jakby nie było biegow ! Gasze silnik oddałam i jedzie bez zajakniecia ! Co to kur... Jest ? Pomocy
    Najzwyczajniej chciał Cię naciągnąć. Chyba, że mówił inaczej jak opisałeś, bo nie ma tyle koszy, a poza tym nie mogą ulec spaleniu.
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Hmm . Podlacz pod inpe i zobacz co tam wypluje . Jesli skrzynia wchodzi w stan awaryjny to znaczy ze sa jakies bledy warto sprawdzic to wpierw . Zobaczyl bym tez stan oleju w asb .

BMW
    e65 745ia silber
    Więc nie dojechalem do domu o własnych siłach ! Po 220 kilometrach prawie normalnej jazdy zaczęła sie slizgac i koniec odpuscilem dalsza jazdę w takim stanie ! Teraz jest pytanie czy warto to naprawiać czy kupić używana wymienić i jeździć ?

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Skrzynie i tak musisz zrzucić z auta więc niech zrobią wstępną diagnozę , sprzęgła i czego tam jeszcze chcą i wtedy podejmie się decyzje co dalej. Koszt używanej skrzyni tez nie jest mały-wymienisz w niej olej filtr no i jak będziesz chciał konwerter i już robi Ci się około 4 tys + koszt skrzyni...

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    e65 745ia silber
    Jeżeli chodzi o używke to musi być kompletna z konwerterm a przy okazji gwarancji nikt mi nie pozwoli jej "rozpruć" do wymiany oleju bo napewno ja zaznacza po swojemu więc albo będzie chodzić albo nie ! Potem mogę wymienić olej i filtr jak mówisz ale nie odrazu więc koszt skrzyni to do 3 tys max plus przekłada. I tyle w temacie na moje;) pomijając fakt ze jestem taki wkurw... ze sam niemam pojęcia jak to zakończyć!

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Ale moze to byc tylko drobnostka i zamkniesz sie w 3 tys ale bedziesz mial juz olej wymieniony i wlasna skrzynie w wiadomym tobie stanie . Masz dziwne objawy . I najlepsze ze gadasz i gadasz a nawet nie zrobiles diagnozy inpa . Zreszta mozna w inpie tez sprawdzic prace skrzyni z jaka temp chodzi .