Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 16

W±tek: Kuna domowa - problem ze zwierzem...;/

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Vip Vip Awatar moloko5
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Sk±d
    Nowy S±cz
    Blog
    7

Kuna domowa - problem ze zwierzem...;/

Witam...
    Piszê dzi¶ do Was, bo mam problem i to wcale nie b³ahy....
    Najprawdopodobniej wokó³ posesji krêci mi siê kuna domowa, która to narobi³a ju¿ parê szkód w stoj±cych pod domem kilku samochodach...:(
    Ca³e szczê¶cie nie po³asi³a siê na kable, ale na maty wyg³uszaj±ce komorê silnika oraz maski...
    Co prawda moja E32 stoi w gara¿u, wiêc ¶piê spokojnie...mimo to trzeba co¶ z tym zrobiæ, bo tak byæ nie mo¿e...
    A zdarza mi siê te¿ zostawiæ BMW na zewn±trz i jakby ona tam wlaz³a (odpukaæ), to bym chyba zawa³u dosta³...
    Owszem przegl±da³em ju¿ allegro i internet pod tym k±tem, ale czy te elektroniczne gad¿ety s± skutecznie, to nie wiem...no chyba, ¿e kupiæ klatkê, z³apaæ "gada" i wywie¶æ daleko...?:D

Podsumowuj±c pytanie brzmi czy kto¶ siê z tym spotka³ lub ewentualnie zna jaki¶ skuteczny i sprawdzony sposób na ten problem...???

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    Renault Safrane
    Sk±d
    Kalisz
    pamietam ze kiedys w Galelileo testowali rozne sposoby na takie szkodniki, spróbuj mo¿e poszukaæ tego fragmentu programu w necie

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Z tego co wiem wywiezienie nic nie da , skubana wróci nawet z dalekiej odleg³o¶ci ;) . Podleæ do fryzjera i zaaplikuj w komorze silnika woreczek z w³osami wtedy juz tam nie bêdzie zagl±da³a ;)

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip Awatar moloko5
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Sk±d
    Nowy S±cz
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Z tego co wiem wywiezienie nic nie da , skubana wróci nawet z dalekiej odleg³o¶ci . Podleæ do fryzjera i zaaplikuj w komorze silnika woreczek z w³osami wtedy juz tam nie bêdzie zagl±da³a
    Hmmm....tak siê sk³ada, ¿e akurat dzi¶ siê strzyg³em...:p A to tak na serio z tymi w³osami...??

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar rosomak79
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    Ja u¿ywa³em w zimie sprayu na kuny i inne gryzonie, który by³ dostêpny na "alledrogo". Przy³apa³em myszkê poln± pod mask± -:)
    Znajomy ma na sta³e elektroniczny odstraszacz w Peugeocie i twierdzi, ¿e dzia³a.
    Pozdrawiam

Oooo, tutaj masz linka : http://allegro.pl/aerozol-spray-odst...243044786.html
    Ostatnio edytowane przez rosomak79 ; 19-05-2013 o 22:02

Moderator Mod Awatar damian23zgc
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    BMW e65 745i;VW Passat B6
    Sk±d
    DZG
    Ja widzia³em kiedy¶ kostki do kibla pod mask± :d Kole¶ mówi³, ¿e w okolicy wszyscy maj± wygryzione maty na masce a on mia³ calutk±

ULA Vip Awatar tequila1909
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E39 525iA, C215 CL500 ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Sk±d
    Jura KC
    Jak kupowa³em poprzednie auto w³a¶ciciel pokaza³ mi urz±dzenie, które zamontowa³ w celu odstraszenia gryzoni itp. Powiem tak: pic na wodê fotomonta¿ :D Ja co prawda problemów z tego typu zwierzyn± nie mia³em ale on twierdzi³, ¿e to nic nie daje bo po monta¿u i tak mu wyg³uszenie maski wszama³o :D
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Nie daj kunie ani grama satysfakcji. Ubiegnij j± i sam pogry¼ wyg³uszenie!! Siê szkodnik zdziwi.
    Powa¿nie pisz±c, ja bym u¿y³ w³a¶nie elektroniki.
    Poczytaj o urz±dzeniach ultrad¼wiêkowych do takich celów. Szukaj takich, które zmieniaj± czêstotliwo¶æ.
    Ewentualnie zastosuj pu³apkê, najlepiej przelotow±. W zwyk³± kuna nie wejdzie, bo jest za cffana.

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Moloko z tymi w³osami to na powa¿nie pisa³em, proste i najbardziej skuteczne. Podleæ do fryzjera damskiego w tych w³osach jest najwiêcej zapachów.

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar slowik871
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    Bmw E38 735iA,Bmw e39 530dTouring,BMW535DTouring
    Sk±d
    Wiechowo
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Moloko z tymi w³osami to na powa¿nie pisa³em, proste i najbardziej skuteczne. Podleæ do fryzjera damskiego w tych w³osach jest najwiêcej zapachów.
    Te¿ slysza³em o tym sposobie:D

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •