Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 26

W±tek: 107stopni

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2008

107stopni

Chcia³em siê tylko zapytaæ bo nie jestem pewny... (w opcji szukaj tego nie znalaz³em)
    komputer pokazuje mi przecietnie od 105 do 107/108 stopni na tescie numer 9. Czy to normalne? czy moze powinna byc troche nizsza temperatura? Dodam, ¿e mam ma³y problem z nawiewiem, od strony pasa¿era wali gor±cym a¿ mi³o, a od strony kierowcy tylko czasami jak mu sie podoba. Zauwa¿y³em jeszcze co¶ takiego, ze jak dam nawiew na szybe od strony pasazera to wali goracym tu i tu mimo iz jest ustawione na klimatroniku 16stopni. Jak dam na nogi pasazerowi to zaczyna wiac zimnym na szyby od strony kierowcy, zauwa¿y³em, ¿e robi sie tak sporadycznie albo mi sie wydaje. :/

Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedzi.
    740i... i wszystko jasne!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    750iL individual 97r.
    Sk±d
    Poznañ
    w mie¶cie czy na trasie??
    z tego co sie orientuje ta temperatura jest do przyjêcia w takich silnikach ale powinna byæ mniejsza u mnie w v12 jest 92-94 stopnie nie wa¿ne czy na trasie czy w mie¶cie tak trzyma ca³y czas i to jest ca³kowicie prawid³owa temperatura
    z nawiewami jest co¶ nie tak u ciebie na 100% i to mo¿e byæ powód mo¿e nagrzewnica ??
    sprawd¼ te¿ ch³odnice czy nie jest letnia wtedy mo¿e termostat

pozdrawiam

Vip Vip
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    X5
    Sk±d
    ZS
    107 stopni to norma bo termostat otwiera siê przy 103 a pomiar w te¶cie 7 jest je¶li siê nie mylê z czujnika przy termostacie, co do fiksowania nawiewów poszukaj na forum gdzie¶ opisana jest usterka elektrozaworów ogrzewania ponoæ to czêsta usterka na pewno Ci kto¶ podpowie jak j± rozwi±zaæ

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2008
    w trasie powiem szczerze jeszcze nie sprawdza³em... termostat? hm przesz³o mi to przez my¶l ale szybko siê nagrzewa, prze³±cza na gaz, a wskazówka stoi na ¶rodeczku jak powinna.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar KAMELEONV
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    F01 730d Mpakiet
    Sk±d
    Nak³o n/n , Irlandia
    Ja mam tak± temp. te¿ wyczyta³em kiedy¶ ¿e w tych silnikach tak powinno byæ,na trasie mam mniejsz± temp. ale na miescie oko³o 106 stopni

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2008
    ufff bo juz sie wystraszy³em, ze cos nie tak... s³ysza³em w³asnie, ze wszyscy maja jakies 94stopnie cos ko³o tego, no ale w takim razie jestem spokojniejszy ;) dzieki za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Banned
    Do³±czy³
    Jun 2008
    BMW
    e4444
    Sk±d
    z d
    te¿ sie wypowiem bo gruntownie przerabia³em jazdê z temp. U mnie nawet dochodzi³a do 112. po wymianach ch³odnicy, wisko i pompy wody, za du¿o nie da³o temp. spad³a do 107-108 i s³ysza³em ¿e to norma. Dodam ¿e jak wstawiam to spada do 92 stopnie - pewnie du¿y obieg sie w³±cza. Ponadto teraz jak ju¿ s± temp. zewnêtrzne oko³o 5 stopni to sprawdzaj±c mam ca³y czas pomiêdzy 88-94??? mo¿e termostat sie zawiesi³ na du¿ym obiegu?? sedno to i¿ 108 to norma. Naprawde nie ma sie co martwiæ dopiero z mojego do¶wiadczenia powy¿ej 116 stopni wskazówka ruszy z pionu do czerwonego pola.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2008
    BMW
    E38 740i z 1999 r. i E39 528i z 1997 r. ma³¿onki
    Sk±d
    Bia³ystok
    Zale¿y w jakim silniku, bo np. w M62 4.4. w okolicach 110 to normalna temperatura, jak silnik uzna ¿e jest przeci±¿ony to powinien siê sch³adzaæ (s± du¿ê rezerwy w tym zakresie). Swoj± drog± takie temperatury wymuszaj± stosowanie w³a¶ciwych p³ynów do ch³odzenia, a czesto jest to piersza przyczna zapowietrzeñ uk³adu gdy nieodpowiedni p³yn (woda) zaczyna siê gotowaæ.

R6 ma 93-96 stopni max.. 93- bez klimy 96 z klima - na postoju po ruszeniu visko szybko sch³adza wiekszymi obrotami
    V8 - s³ysza³em wiele opini , sam nie posiadam wiec nie wiem ..
    Jak na górze tak na Dole , Jak w ¶rodku tak na zewn±trz..

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Wszystko w normie - 106 stopni to dla silnika M62 dokladnie to co ma byc ;)
    Odnosnie wariowania temp nawiewow- padly ci elektrozaworki sterujace ogrzewaniem.
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •