Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Jaki interfejs na usb do 1995 740i?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Witam,
    a co powiecie o takim kabelku http://allegro.pl/bmw-inpa-k-d-can-g...253863004.html plus przejściówka na okrągły od Viakena, bo mam takie coś i w INPIE nie mogę się połączyć z EDC i czujnikiem kąta skrętu, INPA wywala błąd,
    mam też gotowe obrazy INPA i DIS i nie mogę zainstalować sterowników na tym kablu, wykrywa kabel jako USB ale GT1, a sterowniki od INPY nie działają na obrazie DISa.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez Bartos Zobacz posta
    takie coś i w INPIE nie mogę się połączyć z EDC i czujnikiem kąta skrętu, INPA wywala błąd,
    Z EDC4(e38 po lifcie) też miałem problem. Dopiero Tool32 i skorzystanie z właściwych skryptów pomogło
    LWS może być uszkodzony, inpą na wspomnianym kablu łączę się bez problemu w poflitowej e38(nie wiem jak przedliftem, nie próbowałem).

Do M60 i M73 lepiej użyć kabelka ADS, koszt podobny, a stabilniej to działa. Tyle, że potrzebny jest fizyczny RS232
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    jakie są objawy uszkodzonego czujnika kąta skrętu? Dodam, że ABS jako tako działa, tzn nie palą się kontrolki, dawniej parfę razy miałem problem z absem, ale okazało się że było za mało powietrza w jednym kole.

Jedyne co mnie męczy to ciężkie wspomaganie na ze servotronikiem, i myślę że to wina rozkalibrowanego czujnika
    Ostatnio edytowane przez Bartos ; 28-05-2013 o 16:26

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Przede wszystkim będzie błąd w DSC i kontrolka trakcji będzie świecić.

Jaki masz błąd próbując połączyć się z LWS?

Z tego co kojarzę to servotronic nie potrzebuje informacji z LWS, raczej o prędkości samochodu.
    Sprawdź błędy w module GM, bo to on odpowiada za niego.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    jedyne błędy jakie mam to spalony jeden czujnik pdc, błąd świec żarowych i nieaktywny egr, w module GM brak blędów

pytam dlatego, że nie moge sie połaczyć inpą z EDC i modułem skretu , http://img542.imageshack.us/img542/5242/edci.png

nie mam DSC, mam jeszcze ASC, rocznik 07,99

Początkujący Użytkownik Awatar katar14
    BMW
    E38 728 manual
    ja kupiłen na lallegro od tego gościa http://www.e-volt.pl/11,download.html wystawia tez na allegro dołącza płyte z instrukcją obsługi i instalki oraz spolszczenie menu głownego tylko - złacze diagnostyczne pod usb obdII z przejściówką na okrągłą wtyczkę - po 12 godz walczenia udało mi się połączyć (ciągle szukałem błędu w konfigutracji wirtualnego portu usb na com) a problem leżał w inpie jakie sciagałem był źle zcrakowane dopiero 5 z kolei sciagnieta inpa zadziałała - mam tez od tego gościa inpę 7.0 uruchamia się na kompie ale jeszczez przez nią się nie łączyłem ale sadze ze będzie działała