Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Stacza sie na gorce na D

Początkujący Użytkownik Awatar Devil
    BMW
    e65 745ia silber
    Riki ma trochę racji ! Ja osobiście jeżdżę BMkami całe życie ale e65 to najgorszy model jaki miałem ! Nie kupiłem jej za 5 tysięcy okazyjnie tylko sam sprowadzilem z Niemiec i zapłaciłem tak jak dla siebie ! Nonstop jakieś komunikaty a to to nie działa a to tamto no i teraz skrzynia padła ( moze jest w tym jakaś moja wina nie wiem ) ale szczerze tesknie już za e38 bo to był najlepszy samochód jaki w życiu miałem !!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pankracy666
    BMW
    było - E65 730D
    Może z Rikim trafiliście na taki egzemplarz.

Ja osobiście porównując inne auta to E65 nie wypada tak źle np. z W220 czy W211 :).

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    A ja sobie chwale e66 - i nigdy tak dobrego auta nie miałem
    owszem e38 było tez ok nie psuło sie ale tu jest inny wymiar wygody,jazdy itd

A tak jak ktoś wcześniej napisał jak trafisz na zaniedbane podpicowane auto to potem wychodzą rózne "kwiatki" i to nie zależnie od marki auta
    Nie wspomne juz o tych co kupuja e65 za 25 tys zł i oczekuja rodzynka pachnacego nowościa co się nei popsuje do końca świata i o jeden dzień dłużej
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Jedyne auto jakie mi się partoliło to była Omega.
    Ani E38, ani E65 które mam nie stwarza mi problemów, gdyby tak było to dawno bym sprzedał a mam kilku chętnych...w jednym przypadku to nawet 75 tyś zł.

Początkujący Użytkownik Awatar Devil
    BMW
    e65 745ia silber
    Gdybym uwazał ze BMW to gów... to bym nim nie jezdził ! To są bardzo dobre samochody moim zdaniem ale to moje zdanie . Ale takie wpisy typu "kupił e65 za 25 tysiecy i mysli ze bedzie jezdził bezawaryjnie całe zycie " to juz mnie wkur... ! Nie kupiłem za zadne 25 tys i nie od Turka z komisu nie jestem zadny debilem i troche sie znam na samochodach wiec mysle ze co do zakupu mojej e65 zrobilem wszystko co sie dało zeby kupic jak najlepszy egzemplarz w "moim przedziale cenowym". Ale jezeli jade samochodem w którym srzynia pracuje idealnie a po 100 kilometrach normalnej jazdy do 100 km/h wyskakuje komunikat skrzynia przegrzana i za chwile zdycha na amen to mam prawo byc rozczarowany ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar zdzichu290186
    BMW
    było E32 735 R6
    Cytat Zamieszczone przez Devil Zobacz posta
    Ale takie wpisy typu "kupił e65 za 25 tysiecy i mysli ze bedzie jezdził bezawaryjnie całe zycie " to juz mnie wkur... !
    A mi się wydaje, że to nie było skierowane konkretnie do Ciebie, a chodzi o całą masę ludzi, która uważa że e65 da się kupić w dobrym stanie. Oczywiście da się kupić, ale niestety stan takiego auta będzie zostawiał wiele do życzenia. Niestety promocji i okazji nie ma, a potem się biorą własnie takie opinie, ze bmw jest złe i się psują.

Za 25 tyś zł to trzeba naszukać się e38 żeby nie wtopić.

I nikt nie sugeruje Tobie, że kupiłeś auto za 25 tyś. Każdy szuka w swoim zakresie cenowym. Trzeba wziąc też pod uwagę fakt, że i e65 nie są już autami z salonu i mają prawo się popsuć.
    Bardziej bym się rozczarował jak bym wywalił 70-80 tyś zl i po 100 km bnły by takie cyrki jak opisujesz, a i nawet w takiej sytuacji ma prawo tak się dziać.

Niestety nie mamy do końca pewności jak poprzedni wlaściciel użytkował auto i jakie były przeprowadzane naprawy, i gwarancji nigdy nie otrzymamy, że samochód będzie jeździl bezawaryjnie.

Złośliwośc samochodów używanych. Jeden kupi i trafi mu się egzemplarz, który będzie stwarzał mniej problemów, a drugiemu mniej się poszczęści.

Taka prawda i oczywiście to jest moje zdanie, a Ty możesz mieć inne.

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    To nie o to chodzi . E65 to fantastyczne auto . Ale ... Albo znasz sie na e65 i zdiagnozujesz sobie usterke sam a nawet naprawisz . Albo masz speca a nie parowe za mechanika . Wszyscy co nazekaja na e65 wystarczy poczytac wasze postu na jakim poziomie wiedzy one sa . Kolega pisze ze kupil zle sprzeglo hydrokinetyczne bo po wymianie auto wibruje i zle jezdzi . Okazalo sie uszkodzony uchwyt asb . I jiz zaczyna sie placz jakie e65 to g... . Tak samo koles pisze o skrzyni ze jedzie 200 kilometrow skrzynia az smierdzi spalonym olejem . Pozniej jedzie do fake mana na diagnoze . Suma sumarum brdzie wymiana skrzyni i znow placz e65 g.... . Moim zdaniem e65 to bardzo dobre auto mialem e38 i bylem bardzo niezadowolony . Ale to byla tylko i wylacznie moja wina bo nie znalem jeszcze dobrze bmw . Zaniedbalem mase spraw .

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Takich przypadkow jak opisalem na forum jest masa . Zastanawiajacy jest fakt ze wszyscy na forum co maja e65 juz od kilku lat sa zadowoleni . Nazekaja zwykle nowi wlasciciele . E65 niestety przerasta jakies 95% mechanikow . Trzeba edukowac sie samemu i radzic z 7 demka ;)

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez zdzichu290186 Zobacz posta
    Trzeba wziąc też pod uwagę fakt, że i e65 nie są już autami z salonu i mają prawo się popsuć.
    Ja to podsumuję w ten sposób: mój były szef kupił sobie nówkę sztukę F10 530d, cieszył się tym autem 2 miesiące. 2 razy padła mu elektronika w ASB, następnie szlag trafił turbinę a na koniec... znowu ASB lecz tym razem uszkodzenie mechaniczne. Wszystkie awarie przy przebiegu poniżej 50tys km. Możliwe, że trafił na taki egzemplarz albo po prostu sprawdza się powiedzenie, że nowe auta robią księgowi...
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez tequila1909 Zobacz posta
    Możliwe, że trafił na taki egzemplarz albo po prostu sprawdza się powiedzenie, że nowe auta robią księgowi...
    Pewnie po części prawda, ale teraz auta nie przejeżdżają jak dawniej maratonu na testach, bo nie ma na to czasu...więc teterami są klienci...;)!!
    Fakt wszystko co nowe na gwarancji i jak się zepsuje, to raczej naprawią za free...ale jakbym miał takie autko z salonu i po tak małym przebiegu musiałbym się martwić czy gdzieś mi się w nocy na odludziu coś nie wysypie...a autko stanie, to ja dziękuję za takie nowe i niby "bezawaryjne" autko....:sarcastic:
    Podsumowując na chwilę obecną wolę moje zabytkowe E32, gdzie jak coś odpukać nawali, to wiem, że miało prawo i wściekły nie będę...zresztą kto by się złościł na ukochany wóz...

Btw...a ogólnie to chyba jakiś OT tu powstał...:p