Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Problem z centralnm i nie tylko

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar Izeestunt
    BMW
    740i e38
    z tego co sie orientuje to w nowszych modelach czyli 1996 i nowsze z EWS(modulem kodujacym rozponawania kluczyka itp) to trzeba zmieniac GM+EWS+kluczyk albo conajmniej pastylke w kluczyku. podobno po takiej procedurze nadal trzeba zaprogramowac kluczyk na otwieranie zamkow itp. poza tym z tego co sie orientuje to musi byc komplet pasujacy do danego modelu rocznika i silnika. w moim jest tylko GM i kluczyk z pastylka.

ale jesli problem jest na kablach lub przerwanej masie gdzies to wymiana modulow nic nie pomoze, moze ktos jak montowal hak to sobie pociagnal masy z czegos a potem zostal zdemontowany to przerwalo obwod. sprawdz napiecie na wszystkich bezpiecznikach majacych znaczenie dla twoich zepsutych elementow. pamietaj ze czesto zeby sprawdzic element np. spryskiwacze na bezpiecznikach trzeba je wlaczyc przy stacyjce zeby poszlo napiecie. niezawsze tak jest najlepiej spradz schematy elektryczne ktore mowia ktory FUSE jak dziala.(niezawsze bezpieczniki sa tzw ALWAYS HOT pozycji na kablach)
    daj mi maila na PW to ci wysle wszystkie schamaty do mojej bedziesz mial przynajmniej pogladawa pomoc.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735 1996r
    Jeszcze raz w woli wyjaśnienia. Hak został zdjęty i to wdodatku orginał Bmw i po tym zabiegu central i wycieraczki oraz oświetlenie wnętrza przestało dzałać. Zamontowałem hak z powrotem i dalej nie działa to co wyżej a elektryka haka po podpięciu przyczepy działa (moduł haka sprawny).Pytanie jak zaprogramować inny GM i czym?.