ok sprawdze dzis kabel po kablu i sprobuje otworzyc drzwi kierowcy dam znac czy sie udalo :) czy nie :(
akumulator naladowany ladnie, bateria w pilocie tez , modul zalazylem ten co byl orginalnie
probowale otworzyc zamek kierowcy ta w/w metoda niestety bez sukcesu.
chyba najpierw przejze kable w drzwiach bo skoro mialem problem z centralnym w tych drzwiach i szyba juz wczeniej to moze ten ;nadal istniejacy; konflikt uniemozliwia mi inne procedury. ??? jesli by GM komputer glowny padl to chyba stracilbym inne funkcje prawda??
mam tez inny pomysl do tej lamiglowki:
po przeczytaniu tony info na temat centralengo zamka i systemu;skadinad niezlego; zabezpieczenia przeciwkradziezowego, wyciagnalem jeszcze inne wnioski...
jesli jedyna procedura dezaktyacji blokady wszystkich zamkow (patrz wyzej, kluczyk 10minut pozycja 1 itp ) opiera sie na sugnalach wyslanych ze wszystkich czujnikow takich jak czujniki zamknietych zamkow, klapy abgaznika i maski oraz wszystkich zamknietych okien to jesli JEDEN Z MOICH MODULOW KOMFORTU ( w drzwiach pasazera) nie dziala wogule lub niepoprawnie i/lub przerwane jest polaczenie na kablach pomiedzy komputerem a czujnikami domkniecia drzwi pasazera i tegoz okna..to na zdrowy rozum...nie da sie rozpoczac w/w procesu dezaktywowac awaryjnej blokady zamkow i zaplonu.
CALY CZAS TU MOWIE O OPCJI GDY SIE POSIADA ORGINALNY KLUCZYK ITP bo takowy OCZYWISCIE MAM.
czy dobrze mysle??kurde zaczynam sie martwic o moj mozg bo mi sie przegrzewa :)
jesli tak, to moze podam mase czy napiecie na te dwa czujniki ktore zasymuluja ze drzwi i okno pasazera jest zamkniete i tym sposobem aktywuje w/w proces???
HEEEEELP
Ostatnio edytowane przez Izeestunt ; 11-05-2013 o 13:30
Dobrze kombinujesz. Ale już dawno temu miałeś sprawdzić wiązkę drzwi pasażera. Wypnij kość i pod gumą i izolacją obejrzyj przewody. Ciągnij po kolei za każdy przewód. Jak będzie słaby to się urwie.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
chcialem juz to zrobic ale mialem urodziny tescia "rzecz swieta " hahah wiec moze jutro zaczne mozolne sprawdzanie kabelkow :)))