zamek bagaznika otwiera mi sie jak przekrece mechanicznie kluczykiem i silownik normalnie elektryczny otwiera klape :((( ale reszta zamkow pozostaje zamknieta bez mozliowosci otwarcie z zewnatrz czy z srodka. generalnie jest tak:
co nie dziala:
ZAPLON -zakldam ze immo czy alarm go blokuje
centralny zamek (z pilota czy z konsoli srodkowej),
odblokowania drzwi (mechanicznie zamek sie przekreca slysze microstyk i tyle)moze sie zapiekl czy cos bo zadko sie je uzywa,
odblokowania alarmu- caly czas jest w stanie ARMED,
lusterko prawe i prawa szyba -uzywajac konsoli keirowcy.
co dziala:
moge otworzyc szybe pasazera z jego przycisku,
moge otworzyc wszystkei szyby z konsoli keirowcy rowniez lusterko regulacja ok i blokada szyb z tejze konsoli OK
zamek w bagazniku z kluczyka i silownik otwiera i domyka OK
wszystkie kontrolki,
wszystkie swiatla
cala elektyka siedzen nawiewow klimy itp
zegarowi zrobilem test 2 i smiga jak szalony,
(nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale moja mata obecnosci osoby do aktywacji poduszki jest chyba na wykonczeniu bo czasem nie gasla kontrolka, ale to obejde aktywatorem czy cos pozniej)
niema bledow poza swiatlami i klocki(ktore zreszta sa wymienione wiec gdzies czujnik nie styka na brudnej wtyczce)
co bylo odlaczone wczesniej:
mam radio dvd/cd wiec bmw wyjalem i odlaczylem caly panel pod nim bo mnie wkurzal ten na ktorym mozna wpisac code i przelacza na telefon,ale wpialem go w trakcie prob spowrotem tak na wszelki wypadek. telefon juz dziala i konsola telefonu tez itp OK
bez niego auto tez smigalo wczesiej. telefon tez byl odlaczony i zmieniarka wczesniej, telefon podlaczylem spowrotem jest OK.
-------------------------------------------------
neistety nie wiem gdzie i kogo poprosic aby podpial jakies magiczne urzadzenie i sprawdzil co pieprznelo itp, mam tylko jeden kluczyk co jest juz kompletna tragedia i mialem zamiar zmowic kolejny z bmw ale zawsze jakies inne wydatki
no i co myslisz? bo ja sie obawiam ze bez jakiegos konlretnego magika to juz sie nie obejdzie. (((((

Odpowiedz z cytatem