znalazlem opis procedury awaryjnego odblokowania :

"It may be possible that the antitheft alarm system (DWA) can no longer be disarmed in the event of the
remote control or central locking systems failing. In this case, the DWA must be disarmed, however, this
procedure triggers an alarm.
Procedure:
 Unlock driver's door mechanically and open, an alarm is triggered, the status LED flashes.
 Close all doors, the boot lid/tailgate and the bonnet. Also close the windows on vehicles with window
monitoring.
 Switch ignition lock from position 0 to position 1 (terminal R ON), the status LED lights.
 The system is disarmed after a waiting time of 10 minutes has elapsed, the status LED goes out.
The emergency disarming procedure is terminated if a door is opened or the ignition lock position changed
during this waiting period.
Emergency disarming is restarted when, after closing the door, the ignition lock is switched from ”0” to ”1”."

NIESTETY Z JAKIEGOS POWODU NIE JESTEM W STANIE MECHANICZNIE OTWORZYC ZAMKA KIEROWCY. Kluczyk ktory mam, pasuje do zamka i do zamka klapy bagaznika i do stacyjki, zdjalem nawet klamke zeby zobaczyc zamek od drzwi i kluczyk przekreca sie w nim (slysze ze przelacza jakis microstyk) ale nie otwiera zamka.

Procedure opisana powyzej wyprobowal kilku krotnie i bez skutku(wsiadalem przy tym od strony pasazera zamykalem wszystko i czekalem w nieskonczonosc,czy ktos ma jakies pomysly?
moze jest jakis bezpiecznik od immobilisera i centralnego? na te dostepne rzucilem okiem i wydaja sie ok.
szyby i lusterka mi smigaja , swiatla keirunki siedzenia tez.

jesli ktos zna specjaliste ktory moglby do mnie podjechac i w rozsadnycch pieniadzach pomoc bylbym zobowiazany, Mieszkam obecnie w Stargardzie Szczecinskim, czy jest ktos w okolicy? ja dodzownilem sie tu do jednej osoby ale jest niedostepna przez nastepne dwa tygodnie.