Tak wystrzeli, wtedy będzie tak jak by caly czas ktoś siedział.
Tak wystrzeli, wtedy będzie tak jak by caly czas ktoś siedział.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Ok, dzięki Jakub za odpowiedź. Czyli wykodowanie zastąpi emulator ?
Teraz jak zrobić wykodowanie bo nie mam pojęcia, a może jest ktoś z moich okolic i pomoże mi to wykodować ?
Odpinasz moduł maty na 3 przewody.
Odczytujesz sterownik który odpowiada za matę.
Odnajdujesz wpis mówiący o obecności maty.
Zmieniasz na nicht_activ.
Kodujesz moduł nowymi ustawieniami.
Kasujesz błędy i po zabiegu.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie.
Jeszcze dla upewnienia zapytam, czy podczas uderzenia przodem poduszka pasażera zadziała mimo to, że jest mata odkodowana w systemie ?
Zbijar a czy nie szkoda będzie jeżeli będziesz jechał sam i będzie małe bum (czego oczywiście Ci nie życzę).....oprócz kiery otworzy się też konsola i wtedy to dopiero będą koszty!!! Takie moje przemyślenie...No sam nie wiem co lepsze.
Stosunek uszkodzonych mat do ilości wystrzelonych dech jest nieporównywalny. Przynajmniej połowa aut ma problem z matą.
Aby uszkodzić matę wystarczy klęknąć kolanem na siedzeniu w czasie sprzątania.
Założyć nową matę wiąże się z ryzykiem uszkodzenia znacznie większym jak przy wystrzeleniu poduszki. Koszta maty plus prucie fotela to nie wiem czy to jest tego warte.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Witam,chciałbym odgrzac temat.
Czy opisane problemy z mata pasażera mogą dotyczyć np. maty pasażera z tyłu?...bo od jakiegoś czasu pojawia mi się błąd tylnej prawej poduszki i jak kasuje to i tak po jakimś czasie(2-3dni) powraca. Pozdr
Problem dotyczy e65 2002 3,5i
Której tylnej poduszki masz błąd? Jak w drzwiach to tobjaki masz blad- Treść, kod??
Znając życie to błąd spowodowany uszkodzona wiązka w drzwiach. NormalnE w e65!!! Uszkodzenie polega na tym że dwa kabelki które idę z wtyczki że slupka do poduszki w drzwiach są poprzecierane na ziemiach i robi się zwarcie- raz działa a raz nie. Pisałem o tym cały temat! Poszukaj!!!!
Tak chodzi o tylną poduchę dzięki