Witam, mam pytanie poniewa¿ moje auto do¶æ du¿o pali gazu jak i LPG je¿d¿±c po mie¶cie komputer pokazuje mi 25-30l ¶rednio na pe³nym zbiorniku 60l robie 280km jazda spokojna do tego jako¶ wolniej wkrêca siê na obroty w sensie wciskam peda³ gazu i jest takie opó¼nienie, oraz ta wskazówka jako¶ nie idzie tak szybko do góry, ostatnio mia³em porównanie z silnikiem 3.5l i tam wskazówka sz³a jak szalona, peda³ gazu reagowa³ idealnie. U mnie w aucie, ¿eby poczuæ jakie¶ wci¶niecie w fotel, albo lepsze zebranie muszê peda³ gazu wcisn±æ do koñca najlepiej z KD, nie ma czego¶ takiego, ¿e lekko wciskam peda³ gazu i jest fajne p³ynne zbieranie. Podpina³em pod kompa to jest problem tylko z sonda, ale z tego co czyta³em jak ma siê gaz to komputer zawsze bêdzie pokazywa³ na sondê. Co powinienem sprawdziæ, wymieniæ, aby wszystko by³o ok? Czy, ¼le ustawiona zbie¿no¶æ bardzo wp³ywa na wiêksze zu¿ycie paliwa oraz przy¶pieszenie? Wymienia³em dr±¿ek kierowniczy i jeszcze nie mia³em okazji pojechaæ na zbie¿no¶æ.

Odpowiedz z cytatem