Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: Klimatyzacja - ktoś ogarnięty?

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    widzę każdy zaczoł walkę z klimą . ja po drodze na zlot powiedziałem sobie że na następny zlot musi być sprawna jazda w 35st upale na czarnej skórze z zdupczonymi elektrozaworami czy czym tam jeszcze (grzeje cały czas) HORROR ale jestem hardcokorem i dałem rade
    a od soboty zaczynam prucie auta operacja klima rusza , a sprosownaie ja nie mam wgl klimy

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Hehe...Jarek wiesz co...u mnie zawory działają dobrze...i też jechałem w tym samym 36 stopniowym upale i wcale tak źle nie było...:p A nawet byłem zdziwiony, jak to kolega Dżuda co jechał "wieśwagenem" z klimą miał mokrą koszulkę na pleckach czego u mnie nie było wcale...;)!!
    Niemniej i tak się biorę za tą jedyną niesprawną rzecz w mojej E32...bo klima musi być...:D

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    no dobra Miłosz a u ciebie z nagrzewnicy leci cały czas cieple powietrze dodotkowo dogrzewając wnętrze ?? :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar Trolcio735
    BMW
    735iA E32
    Wiem co to znaczy...
    Jak zmieniłem na popsuty panel z AUC cały czas leciało gorące, nawet po wyłączeniu całkiem nawiewu. Z zewnątrz 30 stopni skwar nagrzewa + cała decha rozgrzana gorącym powietrzem z nawiewów (nawiewy pozamykane).
    Masakra...
    W garażu leży nowy skraplacz, czujnik ciśnienia, odwadniacz (wszystko Hella na bogato), zestaw uszczelek. Jeszcze uszczelnienie kompresora, płukanie parownika (mam dwa) i nabicie klimy. Łącznie pozostało do wydania ok. 800zł w Klima-Kar we Wrocku.
    Problem w tym, że mam wersje bez filtra kabinowego a jak zobaczyłem co tam się dzieje na parowniku to mam ochotę jeździć z rurką do nurkowania wystawioną przez szyberdach...

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Cytat Zamieszczone przez jarek88 Zobacz posta
    widzę każdy zaczoł walkę z klimą . ja po drodze na zlot powiedziałem sobie że na następny zlot musi być sprawna jazda w 35st upale na czarnej skórze z zdupczonymi elektrozaworami czy czym tam jeszcze (grzeje cały czas) HORROR ale jestem hardcokorem i dałem rade
    a od soboty zaczynam prucie auta operacja klima rusza , a sprosownaie ja nie mam wgl klimy
    dajesz Jarek dajesz :) mój plan też jest taki :) następny zlot już z klimą w samochodzie :)

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Trolcio735 Zobacz posta
    Problem w tym, że mam wersje bez filtra kabinowego a jak zobaczyłem co tam się dzieje na parowniku to mam ochotę jeździć z rurką do nurkowania wystawioną przez szyberdach...
    A nie da się przełożyć całego tego ustrojstwa z auta z filtrem? Mam na myśli całą sekcję spod tunelu - parownik, nagrzewnica, klapy, miecz, filtr itd...

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    A nie da się przełożyć całego tego ustrojstwa z auta z filtrem? Mam na myśli całą sekcję spod tunelu - parownik, nagrzewnica, klapy, miecz, filtr itd...
    X2 !! co dokładnie jest potrzebne, żeby był filtr kabinowy i cała reszta - u mnie zatkana całkowicie nagrzewnica - czyszczenie nie ma sensu...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Trolcio735
    BMW
    735iA E32
    Już próbowałem i zamówiłem jak to mówią "kombajn" z mikrofiltrem 100 razy tłumacząc cymbałowi na czym mi zależy (będzie z boku taka zielona przykręcana klapka i otwór na miecz)....
    Przyszła zwykła tylko z otworem na miecz i jak tu się nie wku.....ć
    Odsyłać mi się nie chciało to powyciągałem ze środka co się może przydać na potem a plastiki do kubła.
    Mam już obrzydzenie do tych wszystkich handlarzy częściami... Czekam aż będzie w pobliżu jakaś e32 na graty i sam sobie wyciągnę co mi potrzeba.

Tylko nie wiem czy będę miał znowu tyle cierpliwości żeby poraz kolejny cały kokpit rozbierać, chociaż wiem, że warto.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Trzeba zamawiać tutaj na forum u sprawdzonych i ogarniętych w temacie - Jarek88, Avecezarave, PawełM... ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    l 750 highline e46 320d
    Chętnie pomogę jęśli ktoś potrzebuje jakich części do klimatyzacji :)
    Bartekzrn