Miałem podobny problem. Byłem święcie przekonany, że to regulator ciśnienia paliwa albo wtryski. Okazało się, że winny był czujnik temperatury powietrza (ten z tyłu silnika) który pokazywał -40* czy jakoś tak (wyszło po podłączeniu do dis-a). Zalewało go paliwem. Koszt około 40 pln + 50 diagnoza na DIS-e i wymiana. Świrowała również pompa paliwa - przeczyszczenie styków pomogło.
Tak czy inaczej w razie czego mam kompletną listwę wtryskową z regulatorem i wtryskami do tego modelu (M60B30) jeśli będziesz potrzebował - pisz na priv. Listwa jest w 100% sprawna, brakuje tylko końcówki plastikowej jednego z wtrysków - można ją przełożyć ze starej.
p.s. - oczywiście walnięty czujnik udało się "dorwać" na dis-ie dopiero kiedy auto pracowało, przy zgaszonym motorze dupa blada - zero błędów
dodatkowo jeszcze tylko podpowiem, że jeśli to to samo co u mnie, to jak "zaskoczy" to potrzymaj go chwilę na obrotach aż się trochę zagrzeje (tak około 2000) i powinno mu wtedy lekko przejść - ale nadal będzie nierówno i nadal będzie mulił.