Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: [ M30B30 ] Brak iskry na cewce

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Biały przekaźnik możesz sobie od razu kupić NOWY - koszt w BMW 44 zł - u mnie było tak, że auto gasło za każdym razem - po wymianie problem zniknął. Co do EML, to jest to przepustnica elektroniczna - albo ją masz albo masz zawór biegu jałowego czyli tzw krokowiec.
    Ostatnio edytowane przez nino ; 01-05-2013 o 16:31

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 730i '92
    No to u mnie krokowy jest. Dobra a ten przekaźnik to w którym miejscu jest bo tak dzisiaj szukając bezpieczników przepalonych szukałem tego przekaźnika i nie znalazłem ani pod kanapą ani w komorze silnika przy bezpiecznikach. A teoria z rozrusznikiem prawdziwa czy skreślić ją ?

BMW
    E32 735

Uploaded with ImageShack.us
    Skrzynka od strony pasażera - 4 śruby duży krzyżak

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 730i '92
    A takie małe pytanie czy jak ten przekaźnik był walnięty to facet z komputerem by się połączył bez problemów i wszystko dobrze było? Komputer wykazywał błędy które sami wywołaliśmy. No nie wiem co jest bo naprawdę z linki pali od razu na ciepłym do 10 - 15 minut po wyłączeniu odpala sama. No nic przełożę od znajomego ten przekaźnik i jak pomoże to w sobotę to Fusa i zamówię.

BMW
    E32 735
    Na to pytanie odpowie Ci bardziej doświadczony zawodnik :) a jeśli wypniesz klemy z aku na moment, to zapala od razu?

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Ja miałem bardzo podobne objawy kiedyś w moim E32 730i...M30 oczywiście...okazało sie,że kopułka byla zabrudzona w środku taką sadzą jakby...po wyczyszczeniu przez kilka lat aż do sprzedaży auta paliła na dotyk...ale Ty kopułkę podmieniałeś tak?
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 730i '92
    A tego nie wiem czy odpala. A powinna czy nie ? Mówimy o odpalaniu na lince ? Ta kopułka była podmieniona tak jak wszystko chyba już. No czujnik cewka przewody świeczki kopułka. Nie wiem już od paru osób słyszę słowa rozrusznik i zaczyna mnie to irytować. Podobno bez kanału to lipa go zdjąć tak ? Ale nie wiem co ma rozrusznik do iskry ;/ Zaraz idę ogarnąć tą stronę co napisał kolega @Zavoli może znajdę tam coś ciekawego co sprawi że krówka w końcu odpali.

BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez mikwawa Zobacz posta
    A tego nie wiem czy odpala. A powinna czy nie ? Mówimy o odpalaniu na lince ? Ta kopułka była podmieniona tak jak wszystko chyba już. No czujnik cewka przewody świeczki kopułka. Nie wiem już od paru osób słyszę słowa rozrusznik i zaczyna mnie to irytować. Podobno bez kanału to lipa go zdjąć tak ? Ale nie wiem co ma rozrusznik do iskry ;/ Zaraz idę ogarnąć tą stronę co napisał kolega @Zavoli może znajdę tam coś ciekawego co sprawi że krówka w końcu odpali.
    W mojej poprzedniej E32 miałem czasem tak, że np normalnie odpaliła, ale po przejechaniu obojętne jakiego odcinka i zgaszeniu auta nie chciała zapalać. Do teraz nie wiem, co jej było, bo nie diagnozowałem usterki, ponieważ sprzedałem auto, jednak wypięcie klemy plusowej dosłownie na 5 sekund i samochód normalnie odpalał - wiadomo nie jest to naprawa, jednak może czasem pomóc dokulać auto do warsztatu.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 730i '92
    @ Zavoli niee odpięcie klemy w tym przypadku nic nie daje tylko po podłączeniu włączają się awarie ale ten typ chyba już tak ma bo jak odpinam kanapę to też awaryjne włączają się. Wiesz jak ją się szarpnie to odpali i sama nie gaśnie. Chodzi równo na benzynie i lpg, to ja mogę ją wyłączyć i odpalić od razu i odpala ale tylko na ciepłym i zaraz po wyłączeniu. Sprawdzałem 30 minut po i już lipa. No nic przekaźnika dzisiaj nie sprawdziliśmy ale jutro z rana zabieram się. Wiertarka i idę na parking. Gazownicy rozwalili jedną śrubę... Sprawdzę ten komputer czujnik wału jeszcze przełożę i porozmawiam z Ubotem na temat rozrusznika. Patrzyłem jak się samemu do niego dostać ale kicha bez kanału a od góry chyba nie da rady. No można by było ale kolektor by było trzeba ściągać, to już wolę aby mnie szarpnąć i pojadę do Sulejówka do speca od rozruszników i alternatorów. Nie wiem co to może mieć wspólnego ale powiem szczerze sprawdzam wszystko co usłyszę na temat tej historii.

BMW
    E32 735
    nie do końca zrozumiałem post, stawiam jednak na czujnik położenia wału, bo rozumiem, że akumulator masz ok? :D