A co na to autor posta? Jakie przemyślenia po przeczytaniu powyższych postów? Jakieś decyzje?
A co na to autor posta? Jakie przemyślenia po przeczytaniu powyższych postów? Jakieś decyzje?
a co ma myślec bierze V12 i jazda z koksem hahahaha
do chytrusek:)
mam ją od nowości:) tak więc wiem ile mam najeżdżone nie jest to auto po turasie tak jak co niektóre:) nie wiem jak z Tobą ale też masz chyba manie posiadacza bmw hehe-moja najlepsza inne złomy ,hehe kto nie ma bmw to nie wie co to jazda i takie tam......
sorki ale śmieszysz mnie to......
Nigdzie nie twierdziłem, że moja najlepsza. Wiem tylko, że przebiegi rzędu 200 tys. w kilkunastoletnich autach (nierzadko 20-toletnich i więcej) są nierealne i zazwyczaj cofnięte przez kilku poprzednich właścicieli. Śmiałem się już kilka razy, gdy ktoś pokazał mi książkę serwisową, żeby udowodnić przebieg. Udowodniłem za każdym razem, że książka była sfałszowana. Oczywiście, jeśli jesteś właścicielem auta od nowości, to dziwi mnie, tylko, że tak mało jeździsz. Ja ostatnio bardzo mało jeżdżąc, zrobiłem swoją ok. 80 tys. w ciągu dwóch lat, a na blacie mam 340 (chociaż pewnie też ktoś wcześniej cofnął o drugie tyle ;-) ).
Edit: Właśnie przeczytałem Twoje posty i doszedłem do wniosku, że ściemniasz z tym, że ją masz od nowości.
Tak w ogóle, to ile masz lat ? Twoja beemka jest z 98' (ja wtedy już jeździłem trzecią :p). Czy 15 lat temu miałeś w ogóle prawo jazdy, żeby z salonu swoim autem wyjechać ?
Ostatnio edytowane przez chytrusek ; 01-05-2013 o 21:48
właśnie , ciekawe ilu jest użytkowników na forum którzy mają swoje autka od nowości ? Pamiętają każde usterkę i klęknięcie względem przebiegu i traktowania.
Największą wadą bmw jest wcześniejszy właściciel, szczególnie ciężko mają diesle ! Bmw przecież to sportowy samochód i MA SMAZYC GUME. :D
troche temat jest nie zrozumiany, ogolnie nic nowego nie wniosl, mialem na mysli to, aby osoba jezdzaca lub posiadajaca bmw e38 napisala jaka ma jednostke i jaki przebieg obecnie i przy jakim przebiegu miala jakams awarie, lub czy zna osoby ktore jezdzily bmw z jednostkami benzynowimy i po pewnym przebiegu silniki potrzebowaly remontu.
Pozdrawiam J.
I tu się pojawia problem, który częściowo został poruszony. Dowiedziałeś się jakie kto ma E38 i jakie są najlepsze opcje względem zakupu. Nie pytaj jednak o przebiegi, bo większość z nas nie ma pojęcia, jakie są prawdziwe, bo ten wyświetlany na blacie w większości przypadków jest fałszywy. Gorzej, że część użytkowników wierzy w prawdziwość swojego. Silniki BMW są na tyle doskonałe i żywotne, że trudno stwierdzić prawdziwy przebieg na podstawie ich zużycia.
Jeśli chcesz zakupić dobry egzemplarz E38 szukaj takiego, który ma małe ślady zużycia na osprzęcie, wyposażeniu wnętrza i.t.p. Jeśli chodzi o silnik, to zastosowałbym zasadę, że im większa pojemność i liczba cylindrów, tym większa trwałość (prosta fizyka). Oczywiście musisz poradzić sobie z kompromisem: pojemność-zużycie paliwa.
Wbrew temu, co myślisz, wiele informacji da się wyczytać z podobnych dyskusji na forum, ale często trzeba posiadać umiejętność czytania między wierszami.
Pozdrawiam.
Raczej Ty nie zrozumiałeś wypowiedzi. Czy jak ktoś by napisał, że ma M62 i przy licznikowych 279tys remontu wymagały vanosy albo przy 344tys robił uszczelkę pod głowicą a inny z kolei przy 180tys musiał się zająć np pompą wody, to co wtedy? Będziesz szukał auta z niższym przebiegiem bo ktoś miał awarię i bedziesz chciał tego uniknąć? Nic Ci tak na prawdę nie dadzą takie informacje bo każdy silnik jak ma paść to padnie i nie ważne czy przy 100 czy 700 tys, a może jeździć bez problemu aż go nie sprzedasz.
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Ja np w M60 nie zauważyłem jakiegokolwiek spalania oleju. Wymieniam co 8000 i na bagnecie jak było po wlaniu tak i jest przed zlaniem a autko ma nalatane 370tys licznikowo i wydaje się być oryginalnym przebiegiem oceniając stan autka. Olej 5W50 :) Także jak dla mnie M60 to twarda sztuka. Pozdrawiam