Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Doważanie kół na samochodzie. Warszawa i okolice.

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Przed wizytą u Delocha od 70 km/h do 100 km/h były duże wibracje z tyłu i praktycznie nie dało się normalnie jeździć - zaliczyłem dwa warsztaty, gdzie ściągnęli koła, wyczyścili piasty i felgi, wyważyli i dalej to samo. Nie wiem co zrobili u Delocha, bo zostawiłem im auto, a potem odebrałem gotowe, nikt nic nie wspomnial, żeby miało znaczenie czy automat czy nie. Teraz jest duża różnica, nie ma wibracji, ogólnie spoko, tylko trzeba zerknąć czy śruby dobrze dokręcili, bo u mnie zapomnieli. A i nie ma co jechać na "krzywy ryj" tylko wcześniej zadzwonić, bo za pierwszym razem odbiłem się od bramy i kolejki na 10 aut.

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Hmmm...ciekawy temat...bo u mnie też jest "wibrator" w jakimś tam przedziale prędkości (80-100 km/h coś w tym stylu)...więc chętnie wypróbuję ten oto patent, ale jak sądzę, to u mnie w tej mojej "pipidówie" raczej takiego fachury nie znajdę...no ale poszukam...:p

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    To fakt w BMW często jest problem z wyważeniem...prawie zawsze muszę wyważać koła jeszcze raz w obu moich BM-kach a i tak gdzieś tam pojawiają się małe wibracje w jakimś przedziale kilometrów...natomiast absolutnie nie mam takiego problemu w obu moich MB.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    wiem, że mam luzy w układzie napędowym i to też ma duże znaczenie przy wibracjach itp, ale faktycznie po doważeniu na aucie, problem zmalał o 80%. w najgorszym wypadku kupię sobie MB ;)

Początkujący Użytkownik Awatar prucnale
    BMW
    E38 M52B28
    Cytat Zamieszczone przez Zavoli Zobacz posta
    w najgorszym wypadku kupię sobie MB ;)
    Desperat :D
    Był wypadek! Żuk uderzył w Nyse, bo miał opony łyse : Puk puk; Kto tam?; Korba :D

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Wystraczy sprawne auto na prostych i niespawanych felgach + dobre niesponiewierane i NIECHINSKIE opony - nie ma opcji aby sie wlaczal jakikolwiek "wibrator" :)

w innym przypadku nawet dowazenie nie pomoze na dlugo...

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Jak są drgania to na warsztat a nie na doważanie. To omijanie "problemu" najprostszym sposobem i tylko na chwilę

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Wystraczy sprawne auto na prostych i niespawanych felgach + dobre niesponiewierane i NIECHINSKIE opony - nie ma opcji aby sie wlaczal jakikolwiek "wibrator" :)

w innym przypadku nawet dowazenie nie pomoze na dlugo...

Potwierdzam

Wystarczy

Sprawne auto
    czyli nie takie które ma zamordowane zawieszenie , układ kierowniczy , łożyska kół , amortyzatory , drążek środkowy , tulejka w wąsie oraz inne elementy metalowo gumowe

Oraz

Proste (okrągłe nie jajowate i nie kwadratowe) nie spawane Felgi oraz nie made in china

Proste okrągłe nie jajowate i nie kwadratowe opony i nie chińczyki

Inteligentny gumiarz a nie taki co naklej 150 gram ciężarków - jeśli optymalizacja nie pomaga i nie jest to kwestia felgi - opona do wyrzucenia

Dodatkowo - czyste piasty , tarcze nie krzywe oraz wew strony felg

w innym przypadku nawet doważenie nie pomoże na długo. można sobie wykupić karnet na wizytę co 3 tygodnie w skali roku i będzie tylko gorzej i pomagało tylko na trochę

Pozdrowienia dla tych co próbują za 20zł naprawić auto , trzeba było kupić Tico było by na naprawy - tam wszystko jest po 5zł :)
    Ostatnio edytowane przez NikosWariat ; 20-06-2013 o 01:11

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    ...20zł-Tico i te sprawy :) Dla niektórych post będzie "bolesny" :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar BartekMW75
    BMW
    E38 730 D 1999 r M57 BIARRITZBLAU METALLIC...EX: E39 525 TDS, E39 530D, E30 325i
    Cytat Zamieszczone przez prucnale Zobacz posta
    Desperat :D
    Zdrajca :-)
    gdyby Pan Bóg preferował przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
    nigdy nie jedz szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...

Witam! Prosze pomniejszyc fotke poprzednia w sygnaturze, niestety byla zbyt duza!!! Admin