Dodam od siebie, że w m62 zanim wymieniłem uszczelki pod deklami, to je splanowałem poziomicą na którą nawinąłem drobny papier scierny by uzyskać lico, bo wewnętrzny styk gdzie idą świece, był wklęsły o jakieś 0,5mm z zewnętrznym stykiem.
Dodam od siebie, że w m62 zanim wymieniłem uszczelki pod deklami, to je splanowałem poziomicą na którą nawinąłem drobny papier scierny by uzyskać lico, bo wewnętrzny styk gdzie idą świece, był wklęsły o jakieś 0,5mm z zewnętrznym stykiem.
Nie zazdroszczę roboty.
Żeby ściągnąć pokrywy w V12 i wymienić uszczelki musisz zdemontować kolektory. Sprawdź czy odmy są ok, moje ssały powietrze było to słychać na odpalonym silniku. Te gumki ( nr.5 na rysunku ) wymieniłbym bo pewnie są leciwe a przy demontażu mogą też popękać a dostęp do nich nie jest za bardzo wygodny jak wszystko jest w całości.
Najbardziej obawiałem się że mogą być uszkodzone uszczelki kolektorów po tylu latach ale o dziwo były ok a finansowo ich wymiana mogłaby być bardzo bolesna bo za 3 "dziury" taka uszczelka około 6 stówek a wiadomo trzeba 4.
Aha, uszczelki zakładałem ori, koszt około 120/szt także szkoda sobie poopy zawracać i szukać zamienników.
Uszczelki już mam też oryginały ...co odgłosu ssania to właśnie taki słyszę z okolic odmy na odpalonym silniku...czyli co odma do wymiany??
Tak moze byc na odmie jest z tylu taki malutki otworek jeśli pękła membrana to przez ten otwór zasysa powietrze ja ręka wymacalem :) i palcem przytykalem to przestawało sycząc , jest jeszcze uszczelka pod odma
Ile dajesz tyle dostajesz !!!
Dokładnie, uszczelka odmy może być już twarda jak kamień i nie ma szczelności.
Ja dla świętego spokoju wymieniłem obie odmy i te gumki.
nikt tutaj nie pisze o wymianie popychaczy hydraulicznych oraz kontroli dźwigienek. W tak starych autach to podstawa, jeżeli auto ma mieć seryjną moc i żeby tam nigdy nie wracać.
popychacze mają gwarancję działania do około 150 kkm i 10 lat jak podaje INA, a prawda jest taka, że jak się to rozbierze to wszystko jest podebrane, i rolki dźwigienek i główki popychaczy
no chyba, że wszyscy macie po 100kkm przebiegu...
do tego obowiązkowe kąpanie listew olejowych.
pozdrawiam Bartek