Witam. szuka³em ale nie znalaz³em.. zmieni³em LCM II na LCM III i teraz pytanie. Jak go zakodowa? dodam ¿e nie wiem czemu na LCM II nie mog³em w³±czyæ ¶wiate³ do jazdy dziennej i tylko dlatego go zmini³em..
Witam. szuka³em ale nie znalaz³em.. zmieni³em LCM II na LCM III i teraz pytanie. Jak go zakodowa? dodam ¿e nie wiem czemu na LCM II nie mog³em w³±czyæ ¶wiate³ do jazdy dziennej i tylko dlatego go zmini³em..
Do zakodowania lcm III trzeba na czas kodowania zamontowaæ licznik poliftowy.
Pierwsze lcm nie mia³y opcji dziennych.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Ok a wiesz mo¿e jak zakodowaæ i czy poliftowy licznik bêdzie pasowa³ do przedlifta oraz jak go rozpoznaæ? Nosi³em sie z zamiarem zmiany licznika wiêc mia³bym motywacje:) (a my¶l o zmianie przez poprzedniego w³a¶ciciela który co¶ nieudolnie robi³ przy nim)
ja mam starszy lcm i mam dzienne
ok wiêc na przysz³o¶æ nic nie trzeba zmieniaæ! zakodowane, zmieniony Vin - czerwona kropka nie ¶wieci, dzienne dzia³aj±:) szkoda tylko, ¿e musia³em zap³aciæ 200z³ mimo i¿ mam kabelek i chêci - jednak to za ma³o jak widaæ:)
Nie we wszystkich przypadkach mo¿na zakodowaæ bez wymiany licznika. Podczas kodowania jest sprawdzany index kodou licznika. Jak jest za stary to nie pozwoli na zakodowanie lcm.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
mo¿liwe. u mnie posz³o bez problemu. problem tylko, ¿e dok³ada³em xenon i na tym LCM-ie nie ma mo¿liwo¶ci manualnej regulacji wysoko¶ci wiêc potrzebujê jak najszybciej dorzuciæ samopoziomowanie tylko czy kto¶ da wskazówki jak siê za to zabraæ?
No w³a¶nie i teraz co pod co pod³±czyæ? W wds albo nie umiem szukac albo nie wiem ale nic ciekawego nie widzialem