E65 745i przestał działać "AUTO P"

Wątek: E65 745i przestał działać "AUTO P"

1. Awatar dealer25

dealer25 powiedział/a:

E65 745i przestał działać "AUTO P"

Witam
    Mam problem funkcją AUTO P. Naciskam przycisk na kierownicy zapala się zielony napis AUTO P skrzynia na D naciskam hamulec puszczam auto dalej jedzie nie załącza sie automatyczny parking. Wcześniej ta funkcja działała , nie jestem pewny ale chyba ona przestała działać po zmianie kół na letnie. W jaki moduł podłączyć się inpą ? Podłączyłem sie w elektroniczny hamulec i tam błędów nie ma

2. Awatar technics

technics powiedział/a:
    Przycisk na kierownicy ?

3. Awatar dealer25

dealer25 powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Przycisk na kierownicy ?
    tak , przycisk ten można przypisać pod kilka funkcji ja mam ustawiony na "Auto P"

4. Awatar ADASIO

ADASIO powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez dealer25 Zobacz posta
    tak , przycisk ten można przypisać pod kilka funkcji ja mam ustawiony na "Auto P"
    Oczywiście że można - można tam "przypisać" kilka innych przydatnych funkcji

A czy przycisk standardowy czyli przy zmianie biegów sprawia że auto jest na P??

Zmiana kół może mieć wpływ choc nie wiem jak bo ja zmieniając nie mam z tym kłopotów
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

5. kajciu powiedział/a:
    U mnie to wogule nie działa jak jest zimno :((nie załącza się nawet ten napis AUTO P). Dopiero jak się auto porządnie rozgrzeje lub jak jest na zewnątrz ciepło to załącza się. Błędów żadnych nie ma. Ot taka przypadłość.

6. Awatar technics

technics powiedział/a:
    Ja zapomnialem o przycisku na kierownicy a auto stop wogole nie uzywam choc dziala albo dzialalo jak kupilem auto ;) .

7. Awatar dealer25

dealer25 powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    A czy przycisk standardowy czyli przy zmianie biegów sprawia że auto jest na P??
    dokładnie tak

8. SLU powiedział/a:
    Ja nie mogłem włączyć tej opcji jak miałem opony 245/45/19 przód i tył 275/45/19 ja zmieniłem tył na 275/40/19 wszystko działa jak trzeba tak więc zależne to jest od wypoziomowania . Pozdrawiam

9. Awatar Jakub

Jakub powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez SLU Zobacz posta
    Ja nie mogłem włączyć tej opcji jak miałem opony 245/45/19 przód i tył 275/45/19 ja zmieniłem tył na 275/40/19 wszystko działa jak trzeba tak więc zależne to jest od wypoziomowania . Pozdrawiam
    Myślisz że taka mała różnica miała by coś wspólnego?? Ja obstawiał bym raczej że przy podnoszeniu auta coś może się odblokowało etc.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

10. Awatar szatann

szatann powiedział/a:
    za poziomowanie tyłu to odpowiada nivo, nie sądzę ze zmiana kół wpływa na funkcje automatycznego parkingu. A ręczny z przycisku działa?