Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 17

W±tek: E38 przed liftem, Co zrobiæ z przednimi ¶wiat³ami ?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BenyMnemonik
    Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Sk±d
    ¦widwin
    Blog
    5

E38 przed liftem, Co zrobiæ z przednimi ¶wiat³ami ?

CZE¦Æ
    Mam e38 (nie long), 97rok. Z ty³u mam nowe ¶wiat³a w oryginale, z przodu dalej zmêczone i posza¿a³e ¶wiat³a z pomarañczowym kierunkiem. Jak szukam ¶wiate³ na przód poliftowych to mam te z kierunkami wê¿szymi, i one chyba nie pasuj±. Co zrobiæ, jest jaki¶ zamiennik poliftowy do starego tupu kierunku ? Zale¿y mi na oryginalnym wygl±dzie, nie chce tych przezroczystych chyba chiñskich a allegro. Widzia³em same kierunki, szkie³ka itd, nie wiem co mo¿na wymieniæ a co nie. Proszê o poradê.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar grzegorz01081
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e38 728i 1995
    Sk±d
    mr±gowo
    Witam. Wymieñ zewnêtrzne szk³a reflektora tak jak i szk³a wewn±trz, chocia¿ te akurat mo¿na jeszcze uratowaæ poprzez zmycie ¿ó³tego nalotu i polerkê. Po tych zabiegach ¶wiat³a bêd± wygl±da³y praktycznie jak nowe.Przy ewentualnej wymianie kloszy zainwestuj równie¿ w uszczelki ¿eby zapobiec ewentualnemu parowaniu.

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Sk±d
    ¦widwin
    Blog
    5
    Grzegorz. Gdzie to kupiæ? Na allegro s± ca³e reflektory lub szkie³ka zewnêtrzne np takie szkie³ko, http://allegro.pl/szklo-klosz-reflek...127149121.html
    Nie widzê uszczelek i szkie³ek wewnêtrznych, czy s± one dostêpne czy muszê szukaæ u¿ywek?

Nie napisa³e¶ nic o kierunku, znalaz³em zamienniki bia³e, chyba ciekawe, s± jeszcze jakie¶ depo ale wygl±daj± lipnie, jak techno kula. Zamiennik taki ok? http://allegro.pl/bmw-7-e38-migacz-k...118949661.html

Vip Vip Awatar kruger32
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Sk±d
    Bielsko
    lamp po liftowych bez zmian b³otników i chyba maski nie za³o¿ysz jak masz lampy bez xenona te z linka mo¿esz nabyæ jak masz to z tymi szk³ami bedziesz mia³ problemy przy przegl±dzie brak odpowiednich oznaczeñ depo to godny zamiennik

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Sk±d
    ¦widwin
    Blog
    5
    Kruger ja poda³em przyk³ad chodzi mi o to czy za³o¿ê takie szkie³ko. Tu jest np z homologacj± i bezbarwne http://allegro.pl/bmw-e38-od-1995r-s...172162716.html
    Mam lampê ksenonow± z pomarañczowym kierunkiem, wiem bo mi ju¿ 2 ksenony pad³y inaczej bym nie wiedzia³ :)
    Kierunki te¿ s± z homologacj± np depo http://allegro.pl/bmw-7-e38-94-98-ki...184826598.html
    Pytanie czy to za³o¿ê, bo nigdy lampy nie rozbiera³em.

Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e38 728i 1995
    Sk±d
    mr±gowo
    Je¶li chodzi o szk³a to musisz siê upewniæ czy maj± odpowiednie oznaczenie pod xenon i z zamiennikami niestety bywa ró¿nie. Potrafi± mieæ jakie¶ refleksy czy zniekszta³cenia. Najlepszym wyj¶ciem s± oczywi¶cie ori szk³a , które s± nawet dostêpne w forumowym sklepie. Co do kierunków to je¶li chodzi o moje zdanie to te z linku podanego przez Ciebie bêd± jak najbardziej ok.Je¶li chodzi o demonta¿ lamp i ich rozebranie to poszukaj na forum. Napewno jest instrukcja krok po kroku ze zdjêciami. Chyba nawet jaki¶ filmik byl.

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Sk±d
    ¦widwin
    Blog
    5
    Dziêki Grzegorz01081. Instrukcjê demonta¿u lamp znalaz³em, extra. Nie wiem jednak jak zabraæ siê do kierunku, czy dopiero siê o nich dostanê jak zdemontuje lampê ?

Sklep super, nie wiedzia³em, ¿e jest ten sklep, szkie³ka w rewelacyjnej cenie! 200z³ na nacie chodzi jedna sztuka a tu 240 za dwie! Z uszczelkami wychodzi 310 z³. Chcia³bym to kupiæ ale nie wiem jak?
    Jeden tylko dylemat, pisz± i¿ czêsto odb³y¶niki siê ju¿ do niczego nie nadaj±, bojê siê, ¿e jak zdemontuje wszystko i wydam kaskê to siê oka¿e ze mam odb³yski do d. i bêdê musia³ kupiæ nowe reflektory albo zregenerowaæ odb³yski. Czy w razie W jest jaki¶ sposób domowy, najlepiej sprajowy aby przywróciæ w³a¶ciwo¶ci odb³y¶nikom ?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar SIWEK30283
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Nie s±dzê aby odb³ystniki by³y w z³ym stanie je¶li nikt wcze¶niej nie wtyka³ tam swoich ³ap mówimy o serii 7 a nie o fiacie np bravo.
    Moja rada zostaw odb³ystnik w spokoju nie dotykaj go palcami i nie wycieraj tward± ¶cierk± ale je¶li bardzo ciê pokusi to przemyj delikatnie wod± z p³ynem wytrzyj miêkk± ¶ciereczk± i bêdzie gitara.
    Co do kierunku to w b³otniku masz otwór nad owym kierunkowskazem tam jest ¶rubka na krzy¿ak trochê j± wykrêæ i po robocie.

Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e38 728i 1995
    Sk±d
    mr±gowo
    Jak wy¿ej :D. Powodzenia ¿yczê.

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Sk±d
    ¦widwin
    Blog
    5
    He he 2 razy wychodzi³em do auta i nic, jest ma³a dziurka za¶lepiona, jak zdejmê za¶lepkê nic tam nie ³apiê ¶rubokrêtem i druga wy¿ej wiêksza po lewej ale tam jest krzy¿akowa ¶ruba z takim plastikowym kó³eczkiem, chyba do regulacji wysoko¶ci halogenu, dodam ze zdj±³em te¿ t± os³onê plastikow± na samym roku przy kierunku i tam te¿ nie widzê, proszê niech kto¶ zrobi czerwon± kropkê na tej focie :) Mieszkam na 3 piêtrze...

Podobne w±tki

1. [wnêtrze] Kierownica m-pakiet do e38 przed liftem
    Przez dOOm_PL w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 21-06-2011, 19:48
  2. problem z monta¿em nerek e38 przed liftem
    Przez pompey w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 01-02-2011, 23:01

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci