Cytat Zamieszczone przez seban123 Zobacz posta
Czujnik musiałby pokazywać z -15 aby zalewało silnik. To mało prawdopodobne aby to była wina czujnika temp.
Czy masz LPG.
Jak tak to czy usterka występuje na samym lpg czy i na pb.
Jak nie masz lpg to pierwsze co trzeba sprawdzić ciśnienie paliwa w momencie pojawiania się usterki?
Na dodatek przepływka może powodować coś takiego i czujnik wałka.
Na wszystko jest już odpowiedź w postach od kolegi Hozara.

Nie wiem czy to pomoże ale ja miałem taką sytuację w swoim m60b40 + Stag 300-4 : silnik potrafił bardzo nierówno pracować ( trzęsło autem, ledwo reagował na pedał gazu), przy bardzo ostrym hamowaniu gasnąć. Gdy problem się pojawiał , to samo na gazie i benzynie. Natychmiastowo pomagało odpięcie aku na 2 minuty : silnik z powrotem chodził równo. Tak jak Ty teraz jestem po wymianie, fajek, uszczelek kolektora, odmy, czujników stukowych, przepływka na 100% sprawna, bez błędow na kompie na diagnozie w warsztacie poza złą mieszanką paliwa ( miałem dziurawą odmę i zniszczone czujniki stukowe). Auto odebrałem teraz w poniedziałek i chodzi dużo lepiej, nie gaśnie podczas hamowania, ale na chwile wpadł w nierówną pracę ( o wiele słabszą niż przed robotą ) po ostrym hamowaniu na gazie. Wiedząc że wcześniej przed robieniem dolotu pomagały klemy, to jedyne co się nasuwa to tabela/mapa wtrysków która się zmienia nie wiedzieć czemu, na co pomaga odpięcie klem . Mam nowe świece i sondy ori. Wniosek: regulacja gazu, wymiana filtrów w gazie. Wiem że zaraz ktoś napisze że gaz STAG ma swoją mapę wtrysków itd, różni różnie piszą. Najlepiej iść do speca od swojej instalacji gazowej co mam zamiar zrobić.
Poza tym podejrzewałem komputer, czujniki temperatur wody, powietrza, ale te są sprawne.