A jednak uraziłem :P wzór może klasyczny, ale mniej niż oryginalne RC. O samych dare temat znany i nie raz dyskutowany i chyba nie miejsce na niego tutaj. Pytał o opinie do e23, ja mam swoje zdanie, Ty swoje. Szanujmy je.
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
A widziałeś te felgi z bliska? Po Twoich wypowiedziach śmiem twierdzić że nie jeśli mówisz że tak strasznie się różnią wzorem...
Uważam że ciężko by Ci było zdiagnozować po tym zdjęciu co to za felga http://img151.imageshack.us/img151/6476/7075.jpg
Ja wiem jakie masz Dzuda ;) ale fakt faktem czy to Dare czy RC -wszystkie mi się podobają ;)
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Widziałem. A widziałeś oryginalne RC ?? Bo różnicę* widać z daleka i diagnozuję po Twoim zdjęciu że to nie jest BBS RC, i nie ma się o co obrażać, te są ładne i te są ładne co nie zmienia faktu, że się od siebie różnią i każdy ma prawo wyboru które chce założyć.
* - w Dare RS rant ma załamanie co za tym sprawia wrażenie, że rotor jest większy (wykorzystałem Twoje foto żeby to unaocznić)
- w BBS RC rant jest płaski aż do końca gdzie przechodzi w szerszy kołnierz do którego przykręca się rotor co sprawia, że wizualnie rotor staje się mniejszy a koło pełniejsze.
Temat chyba wyczerpany.
Ostatnio edytowane przez Martynka ; 07-01-2014 o 09:18
Bo jak sama nazwa dare RS jest robiona na wzór bbs rs a nie na wzór bbs rc. A rs'y mają własnie taki tłoczony rant,nie prosty
No widzisz, najechałeś na mnie a ja cały czas o BBS RC pisałem ze są inne, a jak widać jest różnica. Ja jeżdżę dużo parę tysięcy w miesiącu z wiadomych wiec względów zostanę przy oryginałach. Co kute to nie odlewane.
Nie zrozumiałeś mnie. Mi bardziej chodziło o środek felgi,nie rant.
witam, dare RS to jakas porażka, wolałbym skręcaną felge od e39- nie pamietam jaki model felgi
ja w wczesniejszej e32 mialem z przodu 8j et 10 oponka 215, tył 10j et 17 i oponka 245, profile 45
http://allegro.pl/felgi-bbs-rc-090-4...857643132.html
mam nadzieje ze pomogłem :)
piękne koło oryginalne w cenie Darkow, pozdro