Musze zmienic stacyjke i mam pytanie.
Czy jest roznica miedzy stacyjka przed FL a po FL.
I czy klucz po FL (romb) jest na tej samej czestotliwosci co przed FL i da sie go normalnie zaprogramowac?
Musze zmienic stacyjke i mam pytanie.
Czy jest roznica miedzy stacyjka przed FL a po FL.
I czy klucz po FL (romb) jest na tej samej czestotliwosci co przed FL i da sie go normalnie zaprogramowac?
Częstotliwość to była kwestia Europa-USA. Przed i polift miały tę samą częstotliwość.
Pętla immo z tego co pamiętam też jest taka sama. Gorzej z samym immo. W przedlifcie jest to pastylka, w polifcie jest w scalaku na płytce pilota.
Kolejna sprawa to poliftowy kluczyk jest ładowany ze stacyjki. Przedlift ma zwykłą baterię
Wstawiając pastylkę jak w przedlifcie, najczęściej wylutowują cewkę od ładowania ze stacyjki
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
U mnie nie ma immo,takze kazdy kluczyk (nie romb) powinien byc ok?!
Od czego jest linka przy stacyjce z linku
http://allegro.pl/stacyjka-kluczyk-w...144226343.html
Blokada automatu, żeby bez kluczyka nie dało zmienić z P na inne położenie, i odwrotnie, bez P nie wyciągniesz kluczyka.
Jeśli masz manual to wystarczy tam wkręcić śrubkę, bodajże M8
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms