Witam byłem dzisiaj na diagnostyce i pokazało mi błąd 120 Czujnik prędkości własnej pojazdu
a do tego 139 Plan aktywacji chłodzenia i 108 Napięcie akumulatora. Wiadomo coś teraz bo ja dalej nie wiem o co chodzi a kontrolki dalej się świecą?
Witam byłem dzisiaj na diagnostyce i pokazało mi błąd 120 Czujnik prędkości własnej pojazdu
a do tego 139 Plan aktywacji chłodzenia i 108 Napięcie akumulatora. Wiadomo coś teraz bo ja dalej nie wiem o co chodzi a kontrolki dalej się świecą?
No jak napięcie aku ,to zacznij od naładowania go,aku w e38 często wywołuje świrowanie elektroniki.
Jak wymieniałeś ten czujnik ,to nie uszkodziłeś czasem pierścienia magnetycznego na półosi czy tam w piaście(nie wiem dokładnie gdzie on jest ) ? Nie pchałeś niczego do tej dziury co siedzi czujnik w celu przeczyszczenia ?
Wracając do WD40, to ono nie odparuje ;) oto w nim chodzi aby zostało na popsikanym elemencie jak najdłużej...
I napisz co za czujnik kupiłeś ,jakiej firmy ,bo podobno te tanie nie chcą działać za dobrze.
Ostatnio edytowane przez cinekpl ; 18-05-2013 o 09:04
Nad czyszczeniem tej dziury się zastanawiałem jednak tego nie robiłem a czujnik kupiłem firmy AUTLOG Germany sprzedawca mnie zapewniał że jeśli to czujnik jest walnięty to ten będzie ok bo były jeszcze tańsze, ale i droższe np. BOSCH Interesuje mnie jeszcze co to jest ten czujnik prędkości własnej pojazdu i czemu razem z ABS i ASC nie działają spryskiwacze? Dodam że jak odpalę auto ale jeszcze nim nie ruszę to kontrolki się świecą ale spryski działają dopiero jak autem ruszę z miejsca to spryski przestają działać. Pomocy bo nie wiem co robić a za miesiąc mam do zrobienia trase i chcę pojechać sprawnym autem.
Ostatnio edytowane przez stachu0505 ; 19-05-2013 o 20:52