Jakby miału zgasnąć to by zgasły ;)
Pojedź na kompa jeszcze raz ,moze ten nowy czujnik dalej coś świruje.
Jaki czujnik kupiłeś (jakiej firmy) ?
WD40 przewodzi prąd ,i jak napsikałeś go do kostek to mogłeś wywołać jakieś zwarcie...
Jakby miału zgasnąć to by zgasły ;)
Pojedź na kompa jeszcze raz ,moze ten nowy czujnik dalej coś świruje.
Jaki czujnik kupiłeś (jakiej firmy) ?
WD40 przewodzi prąd ,i jak napsikałeś go do kostek to mogłeś wywołać jakieś zwarcie...
I co panowie pomoże ktoś bo do kompa będę miał dostęp w przyszłym tygodniu aha i jednak spryskiwacze dalej nie działają sprawdziłem je na zapłonie to działały ale po odpaleniu auta już nie działają. Jeżeli to wina WD40 to myślę że jak dzisiaj rozłączyłem kostki to może odparuje i będzie ok. I czy ktoś wie co abs ma wspólnego z tymi spryskiwaczami?
Witam byłem dzisiaj na diagnostyce i pokazało mi błąd 120 Czujnik prędkości własnej pojazdu
a do tego 139 Plan aktywacji chłodzenia i 108 Napięcie akumulatora. Wiadomo coś teraz bo ja dalej nie wiem o co chodzi a kontrolki dalej się świecą?
No jak napięcie aku ,to zacznij od naładowania go,aku w e38 często wywołuje świrowanie elektroniki.
Jak wymieniałeś ten czujnik ,to nie uszkodziłeś czasem pierścienia magnetycznego na półosi czy tam w piaście(nie wiem dokładnie gdzie on jest ) ? Nie pchałeś niczego do tej dziury co siedzi czujnik w celu przeczyszczenia ?
Wracając do WD40, to ono nie odparuje ;) oto w nim chodzi aby zostało na popsikanym elemencie jak najdłużej...
I napisz co za czujnik kupiłeś ,jakiej firmy ,bo podobno te tanie nie chcą działać za dobrze.
Ostatnio edytowane przez cinekpl ; 18-05-2013 o 10:04
Nad czyszczeniem tej dziury się zastanawiałem jednak tego nie robiłem a czujnik kupiłem firmy AUTLOG Germany sprzedawca mnie zapewniał że jeśli to czujnik jest walnięty to ten będzie ok bo były jeszcze tańsze, ale i droższe np. BOSCH Interesuje mnie jeszcze co to jest ten czujnik prędkości własnej pojazdu i czemu razem z ABS i ASC nie działają spryskiwacze? Dodam że jak odpalę auto ale jeszcze nim nie ruszę to kontrolki się świecą ale spryski działają dopiero jak autem ruszę z miejsca to spryski przestają działać. Pomocy bo nie wiem co robić a za miesiąc mam do zrobienia trase i chcę pojechać sprawnym autem.
Ostatnio edytowane przez stachu0505 ; 19-05-2013 o 21:52
kup czujnik ATE i go wsadź, problem zniknie, tyle tu pisali żeby nie brać jakis wynalazków, to sie ludzie na taniości rzucają...
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms