Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Palące się kontrolki ABS,hamulce,Kontrola trakcji.

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Do autora postu:
    Teraz już się nie dziwię Twoim wypowiedziom na temat używanych tanich aut, typu "studnia bez dna" ;-)
    Czujnik zużycia klocków i czujnik ABS można wymienić nie mając jakichś specjalistycznych narzędzi, kanału, ani specjalnych umiejętności. Stąd, że za takie naprawy podobni Tobie płacą w warsztatach biorą się mity, ze beemki są drogie w utrzymaniu. Po prostu te czynności są tak proste, że dla mechanika taki ktoś, przyjeżdżający z w/w problemami jest jeleniem, którego zawsze można, a nawet należy bezkarnie orżnąć.
    Te czujniki da się wymienić na podwórku, posiadając klucz do kół i podstawowe narzędzia, w kilkanaście minut.
    Najtrudniejsza jest diagnoza problemu, a to już masz za sobą.

Zaawansowany Użytkownik Awatar slowik871
    BMW
    Bmw E38 735iA,Bmw e39 530dTouring,BMW535DTouring
    Cytat Zamieszczone przez chytrusek Zobacz posta
    Do autora postu:
    Teraz już się nie dziwię Twoim wypowiedziom na temat używanych tanich aut, typu "studnia bez dna" ;-)
    Czujnik zużycia klocków i czujnik ABS można wymienić nie mając jakichś specjalistycznych narzędzi, kanału, ani specjalnych umiejętności. Stąd, że za takie naprawy podobni Tobie płacą w warsztatach biorą się mity, ze beemki są drogie w utrzymaniu. Po prostu te czynności są tak proste, że dla mechanika taki ktoś, przyjeżdżający z w/w problemami jest jeleniem, którego zawsze można, a nawet należy bezkarnie orżnąć.
    Te czujniki da się wymienić na podwórku, posiadając klucz do kół i podstawowe narzędzia, w kilkanaście minut.
    Najtrudniejsza jest diagnoza problemu, a to już masz za sobą.
    Posłuchaj nie mam czasu ani kompa zeby samemu sie grzebać,w wtorek wyjeżdzam do Danii poza tym ogarniałem sparawe e60 w sobote podjedzie moja kobieta mechanik to mój dobry znajomy a nie naciągacz wiem komu powierzyć auto na cześciach nie oszczędzam typu chiny itd Twój nick może odbija podejście do tego tematu a jeśli masz jakieś zastrzeżenia zapraszam na dobre piwo i wtedy pokaże Ci jak wygladaja moje studnie bez dna nie jestem złośliwy ale twój post jest zupełnie nie na temat a do Jelenia mi daleko:D ja lubie mieć wszystko zapięte na ostanii guzik.A to gdzie i co robie z swoimi autami to moja sprawa pozdrawiam Chytrusek.

Zaawansowany Użytkownik Awatar neonunit
    BMW
    '95 740i
    OT: Jak ktoś jeździ autem klasy premium to nie musi lubić sobie brudzić rąk samemu wymieniając czujniki czy inne rzeczy. Nie najeżdżajmy na kogoś że nie chce samemu grzebać w aucie...

BMW
    e38 740 M62B44
    Może się mylę, ale tego typu fora powstały chyba po to, by ludzie potrafili sobie poradzić z większością usterek sami. Do wymiany czujników trzeba ubrudzić o tyle ręce, o ile przy wymianie koła. Ci, którzy do wymiany koła wzywają pomoc drogową, nie potrzebują się rejestrować na forum ;-)
    A'Propos mojej ksywki, to jest przekorna, ale jeśli chodzi o wydawanie pieniędzy na mechanika, gdy nie ma takiej potrzeby, trafna. Nie zapominaj, że nikt mi jej nie nadał, a sam ją wybrałem :-)
    A co do złośliwości, to taka moja natura, ale muszę mieć powód. Tym razem byłem tylko lekko złośliwy, bo chciałem Ci zwrócić uwagę, że po co stać w kolejce do mechanika, skoro możesz poświęcić te 15 minut na samodzielną naprawę takiej błahostki. Dochodzi do tego satysfakcja, a to już bezcenne. Ponadto, jak ja chcę mieć coś zapięte na ostatni guzik, robię to sam. Zbyt wiele razy "naciąłem" się na mechanikach.
    Aha, neonunit. Ja nie traktuję 15-toletniego auta, jako auto klasy premium. Już trudno jest zaliczyć je do tej klasy z czystym sumieniem.
    Ostatnio edytowane przez chytrusek ; 14-04-2013 o 17:27

BMW
    Chytrusek nie mam nic do Ciebie oprócz tej Seven mam dwie piątki 39 i nowsze e60 koło potrafie zmienić:p forum jest do wymiany poglądów,porad i do wielu innych ciekawych rzeczy zarejestrowalem sie po to żeby być w kontakcie ludzmi bedącymi w temacie naszej marki wyskoczyłem z tematem bo mam mało czasu praca w Dk a wolny zcas poswieciłem na ogarnięcie nowego nabytku ,usterka wypadła w piątek wieczorem gdybym miał sporo czasu pobawiłbym sie z chęcią forum zrzesza moim zdaniem nas maniaków naszych BMW nikt nie jest alfa i omegą masz swoje zdanie i ciesze sie że sam radzisz sobie z swoim autkami.mechanik to kolega mojego ojca ma dobry warsztat i nie traktuje mnie jak barana do golenia lecz zawsze podchodzi z pomocną ręka nie zdoił mnie odczytał błąd wypiłem kawe a w sobote moja narzeczona podstawi auto na pare minut i po sprawie ja bede w Danii więc zatopmy w dobrym piwie to pseudo spięcie jeżeli uraziłem Ciebie tą studnia bez dna przepraszam i nie twierdzę ze Twoje Bmw są gorsze od moich liczy się pasja:DPozdrowionka
    Ostatnio edytowane przez slowik871 ; 14-04-2013 o 18:00

BMW
    e38 740 M62B44
    Ależ nie czuję się urażony, nie chciałem Ciebie urazić, raczej wskazać drogę i nie uważam, że nastąpiło jakieś spięcie ;-) Chętnie napiję się piwka z każdym prawdziwym fanem marki, nie tylko wirtualnie.
    Także pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez chytrusek ; 14-04-2013 o 19:35

BMW
    Siemka W moim przypadku problem zniknął po wymianie czujnika przód lewa strona wszystko wróciło do normy koszt czujnika 260 zł ATE i 40 zł wymiana niema tragedii :p